Results 1 to 5 of 5

Thread: Centos Server 4.2 & LDAP

  1. #1
    IVD01's Avatar
    IVD01 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default Centos Server 4.2 & LDAP

    Hi Guys,

    I have tried installing the "openssl" package and I still have the following ldap problem. Could someone please assist?

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes]
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.28500]
    Saving config in /opt/zimbra/config.28500...Done
    The system will be modified - continue? [No] y
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.28500
    Setting local config values...Done
    Creating SSL certificate...Done
    Initializing ldap...FAILED (256)


    ERROR



    Configuration failed

    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to


    Copy of the tmp log file as follows -

    Certificate is to be certified until Mar 8 11:58:10 2007 GMT (365 days)

    Write out database with 1 new entries
    Data Base Updated
    unable to write 'random state'
    Signature ok
    subject=/C=US/ST=NA/L=NA/O=Zimbra/OU=Zimbra/CN=linux.businesssoftware.net.au
    Getting CA Private Key
    unable to write 'random state'
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    ERROR - failed to start slapd


    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    ERROR - failed to start slapd

  2. #2
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    Which version of zimbra are you installing? For centos, use the rhel4 package.

  3. #3
    IVD01's Avatar
    IVD01 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    I was using the Fedora Core 4 package. So you are saying that I will have better success with the REdhat 4 release! Is this correct?

    Scott

  4. #4
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    yes. Or the FC3 release. But the FC4 release won't install on RHEL or CentOS.

  5. #5
    IVD01's Avatar
    IVD01 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default

    Ahhhh Ok, thank you marcmac, I will give this ago. Sorry to trouble you. Most ISP control panels that I have tested, I have gotten away with using FC4 as the package so there must be some major differences in this particular package. Thank you so much for your help. I will let you know how I get on with it.

    G'Day from Down Under.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  5. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •