Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] HELO/EHLO Problems - SERVER Being Rejected

  1. #1
    jstlouis79 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] HELO/EHLO Problems - SERVER Being Rejected

    Hi all,

    I did search the forums prior to posting this question, so hopefully I didn't miss an article that has already dealt with this issue...

    I am having issues with my server being rejected by other Mail Servers.

    To give you all a brief overview of my setup, I have a single internal Mail Server using an Internal DNS Server to assist with sending outbound mail.

    I have the options to use my ISP as my relay, but did not want to use that scenario, however my internal DNS does query my ISP's DNS for assistance in resolving domain names...

    Our External DNS Pointer / MX Record is hosted by another local company.

    I would say about 90% of my outbound mail, or more goes through successfully, but a few keep bouncing back saying my HELO name is my internal mail servers HOSTNAME...

    zimbra.mydomain.local (server's hostname)

    Now, I've set both the SMTPD_BANNER and the SMTP_HELO_NAME options using the "postconf -e" command the running "zmmtactl reload".

    I've also attempted settings these with the "zmlocalconfig" command.

    When viewing the /opt/zimbra/postfix/main.cf file, these options are both set, yet I still get Mail Delivery Failures rejecting my "HELO" name.

    Here are two examples, the first was a test to cbl.abuseat.org, then 2nd to a local ISP Account:

    MESSAGE 1

    This is the mail system at host zimbra.mydomain.local.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    : host mail-in.cbl.abuseat.org[82.94.216.251] said:
    550 HELO for IP 111.111.111.111 was "zimbra.mydomain.local" (in reply to RCPT
    TO command)


    MESSAGE 2

    This is the mail system at host zimbra.ssiinc.local.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    : host smtp-mx1.aci.on.ca[205.207.148.94] refused to talk to
    me: 501-(Note: This SMTP response message has multiple lines.) 501- 501-A
    fatal error has been encountered while validating the HELO host name
    501-given as 'zimbra.mydomain.local'. 501- 501-Your connection from
    mail.mydomain.com, using the remote address 501-[111.111.111.111], has been
    rejected. 501- 501-The reason given was: 501- 501- matched in
    smtp_hello_reject_hostnames: There is no such domain 501- 'local' for
    hostnames on the public Internet! 501- 501 (If this last line is all
    you see then your mailer is broken


    Any help is very much appreciated. Before migrating to Zimbra, I was using Exchange 2003, and was relaying through my ISP... Can this be done without having to relay, given my circumstances...

    PS... I'm VERY happy with Zimbra so far... Just working out some quirks and getting use to the new environment...

    I was however a big fan of POSTFIX even before moving to Zimbra...

  2. #2
    jstlouis79 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7
    Rep Power
    7

    Default

    One last note, I have restarted the zimbra server a few time, using the zmcontrol stop, then zmcontrol start commands...

    Thanks in Advance.

  3. #3
    jstlouis79 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7
    Rep Power
    7

    Default

    I finally figured it out...


    zmprov mcf zimbraMtaMyHostname host.name


    That was it...


    For anyone it may help...

  4. #4
    west1687 is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default

    you're superstar! =)
    i'm very appreciate when peoples wrote these posts.
    This command don't need to any other actions for changing HELO. I mean that HELO is changed immediately on the active zimbra server!

    Thankyou very much!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Initializing ldap...FAILED (28416) error
    By josesoft in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 05-16-2009, 03:00 PM
  2. 550 Rejected from Cpanel Server
    By bramvera in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 04-24-2008, 02:31 AM
  3. Remove a server from a multiserver environment
    By Chadsel Chen in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 10-15-2007, 02:19 PM
  4. Initializing LDAP...Failed (256)
    By iratik in forum Installation
    Replies: 26
    Last Post: 03-06-2007, 03:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •