Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] samba "net user"

  1. #1
    cdenley is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    48
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] samba "net user"

    Can this be an LDAP problem?
    Code:
    cdenley@zimbra:~$ net user
    Password:
    cdenley@zimbra:~$ net user info cdenley
    Password:
    Domain Admins
    cdenley@zimbra:~$ net rpc info
    Password:
    Domain Name: MYDOMAIN
    Domain SID: [my sid]
    Sequence number: 1215441107
    Num users: 0
    Num domain groups: 2
    Num local groups: 0
    cdenley@zimbra:~$ sudo pdbedit -L
    [sudo] password for cdenley: 
    cdenley:10001:Chris Denley
    ...
    Code:
    cdenley@zimbra:~$ net -d 1 user
    [2008/07/07 09:33:09, 1] libads/cldap.c:recv_cldap_netlogon(219)
      no reply received to cldap netlogon
    Password:
    [2008/07/07 09:33:12, 1] utils/net_rpc.c:run_rpc_command(170)
      rpc command function failed! (NT_STATUS_ACCESS_DENIED)

  2. #2
    cdenley is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    48
    Rep Power
    7

    Default

    Does the command "net -d 1 user" work for anyone using samba with zimbra LDAP?

  3. #3
    cdenley is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    48
    Rep Power
    7

    Default

    I was missing a the account flags in the ldap user accounts (sambaAcctFlags). Samba would find the accounts, but skip them because it was missing that attribute. It now works as expected.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 04:42 PM
  3. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  4. Services stopped working
    By lilwong in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2006, 09:19 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •