Results 1 to 9 of 9

Thread: [SOLVED] new 5.0.7ne install 2 items

  1. #1
    jason is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    AZ, USA
    Posts
    55
    Rep Power
    7

    Post [SOLVED] new 5.0.7ne install 2 items

    was 5.0.6ne, now I installed 5.0.7NE w/o problems, but have 2 questions:

    1) This time on the install script it added a new Y/N for 'convertd' with 'N' as default. I did not see this at all in the 5.0.6NE script. I searched what this was and looked like it was in previous versions possibly for converting attachments to HTML? I am still not sure, so I did not install it. What exactly is convertd / what does it do /is it required?

    2) Release notes for 5.0.7 FOSS mentioned 'chameleon skin' availiable, but it is not there for 5.0.7NE, or at least not on my fresh install. Will there be one available elsewhere?

    Thanks for your guidance.

  2. #2
    gnyce is offline Advanced Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    outside Philadelphia
    Posts
    214
    Rep Power
    7

    Default

    I also would be interested in these two items before I do our upgrade. With regard to No. 1), the release notes say:

    "An alternative implementation of the convertd daemon used for text
    extraction and conversion to HTML is now available as beta in 5.0.7. The
    new implementation is Apache multi-process based, as opposed to the
    original implementation which was multi-threaded. When libraries used to
    handle attachments fail or crash, the multi-process implementation allows
    for better availability. Since the new implementation is still in beta, the older
    multi- threaded implementation continues to be the default. If you are
    experiencing a high number of 400 (try again) error codes during LMTP
    delivery, or if you are seeing too many kvoop processes consuming
    memory, you can try the new Apache-based convertd.
    Run /opt/zimbra/convertd/bin/upgrade_v2 to upgrade.
    Run /opt/zimbra/convertd/bin/downgrade_v1 to downgrade.
    You must install the new zimbra-convertd package for it to be available.
    (Bug 2161)"

    So by not converting it, you cannot use the v2, but if it is not the default behavior, that might not be a bad thing.

  3. #3
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by jason View Post
    2) Release notes for 5.0.7 FOSS mentioned 'chameleon skin' availiable, but it is not there for 5.0.7NE, or at least not on my fresh install. Will there be one available elsewhere?
    It's not a skin, it's the ability to set these per domain:
    zimbraSkinLogoLoginBanner
    zimbraSkinLogoAppBanner
    zimbraSkinLogoURL
    zimbraSkinSecondaryColor
    zimbraSkinSelectionColor
    zimbraSkinForegroundColor
    zimbraSkinBackgroundColor
    See Bug 24164 – Need "chameleon" skin for more info.

  4. #4
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,366
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    It's not a skin, it's the ability to set these per domain:
    zimbraSkinLogoLoginBanner
    zimbraSkinLogoAppBanner
    zimbraSkinLogoURL
    zimbraSkinSecondaryColor
    zimbraSkinSelectionColor
    zimbraSkinForegroundColor
    zimbraSkinBackgroundColor
    See Bug 24164 – Need "chameleon" skin for more info.
    Hi Mike,

    This looks great, thank you, but neither the bug report nor the NE Release Notes (unless I missed it) give the zmwhatever command syntax for implementing this.

    Can I keep the logo files out of the /opt/zimbra directory tree?

    Do I need to set all of these attributes or can I just set the logo file ones?

    Will setting these attributes survive a ZCS upgrade?

    The Andy Clark's comment in the bug report says one has to set a virtual hostname attribute for this to work. Is that still true?

    Anything else I should be asking? :-)

    Thanks for this; this is an important client fix for us!

    All the best,
    Mark

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by LMStone View Post
    This looks great, thank you, but neither the bug report nor the NE Release Notes (unless I missed it) give the zmwhatever command syntax for implementing this
    Mark

    It's a zmprov command and full details of this change are on P24 of the Release Notes.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,366
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Mark

    It's a zmprov command and full details of this change are on P24 of the Release Notes.
    Thanks! I must have had a "senior moment" there going over the Release Notes the first time!

    All the best,
    Mark

  7. #7
    DEREKB is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dublin
    Posts
    41
    Rep Power
    7

    Question

    Mark,
    have you tried implementing this logo per domain option ?
    I've setup domainA to point ot one set of logos and domainB to another set.

    There seems to be inconsistent results. If I browse to domainA then the correct logo shows. If I then browse to domainB it changes to the second set of logos. If I then broswe to domainA again the logos don't refresh and the domainB logos remain on-screen.

    I've tried this is IE 7,8 Beta and Firefox 2 & 3 . Same behavior. I've tried refresh browsers with ctl-F5 and clearing out all caches etc.
    I've tired it from multiple PC's.
    I've also tried shutting down zimbra and clearing the java "work" folder.

    Would there be jetty caching going on server-side whereby it's not fully rebuilding the page when it sees the request coming from the same IP address within a few minutes of the last request

    Anyone else tried the "chameleon" skin option ?
    Derek Buchanan
    Director

    Utilis Technology Ltd.
    http://www.utilis.ie

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

  9. #9
    DEREKB is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dublin
    Posts
    41
    Rep Power
    7

    Default

    that new Skinresource.class file has done the trick. Everyone is happy now !
    Thanks,
    Derek Buchanan
    Director

    Utilis Technology Ltd.
    http://www.utilis.ie

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. install oss fc7 not run well
    By epelaez in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-05-2008, 03:26 PM
  2. Replies: 21
    Last Post: 09-27-2007, 11:49 AM
  3. INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.
    By jawad@cogilent.com in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-2007, 08:09 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 11-29-2006, 10:36 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •