Results 1 to 5 of 5

Thread: Dial up direct connect to zimbra

  1. #1
    browland is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default Dial up direct connect to zimbra

    WE have a few employee's which do not have internet access. We had a Dial up service to access email only to our network. we are authenticating with a script with PPP. After connection and authenticated to network, we still can not pull email (using email client to attempt to pull email). Error states server did not respond. I know it has nothing to do with firewall as authentication in completed on the same network as the zimbra server. Any ideas on setup?
    Bill Rowland MCDST MCSA MCSE

  2. #2
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    8

    Default

    Are you dialing directly into the Zimbra server? If not, what then? My first thoughts would be to perhaps a routing issue. But I don't have near enough info to do other than a guess.

  3. #3
    browland is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    We are using a script to auto-connect through a DIGI port server. This connection is authenticated to another linux box using PPP. Once connected I thought we could just use POP3 and SMTP as normal as both servers are on the same subnet. I have used IP addresses in email client server configuration.
    Bill Rowland MCDST MCSA MCSE

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Once the user has dialled up would it be possible to get them to perform a tracert to the ZCS server ? Also, ask them to try telneting to port 110 on your ZCS server. Can they even ping the ZCS server when dialled up ? As Bill has said it does sound more like a routing issue.

  5. #5
    browland is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    I will troubleshoot the commuinication from authentication to email access. Thank you for your time.
    Bill Rowland MCDST MCSA MCSE

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-12-2012, 02:20 AM
  2. [SOLVED] parts_decode_ext error
    By jsabater in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-13-2008, 07:24 AM
  3. [SOLVED] Install Problem in Ubuntu 6.06 Server
    By xtimox in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2008, 09:36 AM
  4. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  5. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •