Results 1 to 7 of 7

Thread: slap_open_listener: failed on ldap

  1. #1
    eljebi is offline New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default slap_open_listener: failed on ldap

    Hello,
    I'm trying install zimbra collaboration suite, but I have a problem with ldap configuration. I haven't much experiencia with mail server and linux.
    Now, we have a Windows Exchange server run in a windows Domain.

    I think the ldap must be point to my DNS server windows domain żit's this correct? I think my MX record is correct but I can't start ldap service in the zimbra server.

    any idea?
    thanks.


    Code:
    [zimbra@zimbra ~]$ /opt/zimbra/bin/ldap start
    Error: /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist
    ]ndaemon: bind(7) failed errno=99 (Cannot assign requested address)
    slap_open_listener: failed on ldap://:389
    ERROR - failed to start slapd

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Welcome to the forums

    What does the following show
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    zmcontrol status

  3. #3
    eljebi is offline New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    Hello Uxbod,
    thanks for your help.
    zmcontrol -v
    Release 4.5.3_GA_733.RPL1-1-1
    RPL1

    zmcontrol status
    Cannot determine services - exiting

    I forget comment I am using active directory and these are the parameters:

    ldap_log_level = 0
    ldap_master_url = ldap://:389
    ldap_port = 389
    ldap_root_password = *
    ldap_url = ldap://:389
    ldapserver = ldap://:389

    thank very much.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,495
    Rep Power
    56

    Default

    Why are you installing an older version of Zimbra? The current version is 5.0.6 and has many improvements. Did you install the Zimbra LDAP when you ran the install script?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    eljebi is offline New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    Hello Bill,

    I am checkin zimbra and I thought the fastest is install a virtual machine. I found a machine virtual and run it in a VMWARE player, Do you think I shound install other version? Do you know where can I find other virtual machine?

    thanks for your help.

  6. #6
    bdial's Avatar
    bdial is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    the virtual appliance is a bit behind in development. you're better off using 5.0.6 and creating your own virtual machine for it. the zcs appliance is beta anyway.

  7. #7
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by eljebi View Post
    Hello Uxbod,
    thanks for your help.
    zmcontrol -v
    Release 4.5.3_GA_733.RPL1-1-1
    RPL1

    zmcontrol status
    Cannot determine services - exiting

    I forget comment I am using active directory and these are the parameters:

    ldap_log_level = 0
    ldap_master_url = ldap://:389
    ldap_port = 389
    ldap_root_password = *
    ldap_url = ldap://:389
    ldapserver = ldap://:389

    thank very much.
    You can't do that. It must be Zimbra's LDAP server because we have our own schema for things. You can only use AD for auth, not for general LDAP uses. You should install Zimbra's LDAP, and point it there.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 10:38 AM
  2. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 11:29 AM
  3. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 09:23 PM
  4. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  5. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •