Results 1 to 6 of 6

Thread: Install fails on Mac Leopard 10.5.3 with LDAP issues

  1. #1
    ccooper is offline Starter Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Exclamation Install fails on Mac Leopard 10.5.3 with LDAP issues

    Guys:

    Fresh install on a brand new leopard 10.5.3 machine - Any workaround for this? I suggested it as an alternative to kerio to my boss and now he's laughing at me. Please help.

    Output while running the install script:

    Attempt to complete configuration now? [yes]
    Save configuration data to a file? [Yes]
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.257]
    Saving config in /opt/zimbra/config.257...done.
    The system will be modified - continue? [No] yes
    Operations logged to /tmp/zmsetup.01001900-000010248220.log
    Initializing ldap...failed. (15616)


    ERROR
    Configuration failed

    From the setup log:

    Wed Jun 11 16:47:48 2008 Initializing ldap...
    Wed Jun 11 16:47:48 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19: ulimit: open files: cannot modify limit: Invalid argument
    IO::Socket::INET: connect: Connection refused at /opt/zimbra/libexec/zmldapinit line 160.
    Wed Jun 11 16:48:29 2008 failed. (15616)
    Wed Jun 11 16:48:29 2008

    ERROR

    Wed Jun 11 16:48:29 2008

    Configuration failed

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    I very quick work around is to comment out line 19
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19

    Quanah's gonna yell at me, so I have to let you know that it's a very temporary work around. Please file a bug.

    Also, this IS NOT SUPPORTED

  3. #3
    ronanhigg is offline Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    I very quick work around is to comment out line 19
    /opt/zimbra/libexec/zmslapd: line 19

    Quanah's gonna yell at me, so I have to let you know that it's a very temporary work around. Please file a bug.

    Also, this IS NOT SUPPORTED

    I'm having the same installation problem on a Mac OS Snow Leopard. Was this ever resolved? (There's no bug in bugzilla)

    Can you detail exactly what line of code should be commented out (to make sure I'm commenting the correct line 19. And perhaps what the repercussions of that are?

  4. #4
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,276
    Rep Power
    10

    Default

    Just comment out the line changing the limit.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  5. #5
    ronanhigg is offline Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by quanah View Post
    Just comment out the line changing the limit.
    Yep, I commented out

    # ulimit -n 32768


    but I still got the 15616 error at LAPD time.

    [Note: in order to edit the zmslapd file, which is a Unix Executable File, I had to be root in terminal and edit as root.]

  6. #6
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,276
    Rep Power
    10

    Default

    Hm, well, then slapd isn't starting for a different reason. You'd need to provide more detail from the installation logs to determine why.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Multi Server Installation
    By rsharpe in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2007, 09:53 PM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  3. Mac OSX install: Java errors & LDAP CA error
    By jefbear in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 12-16-2006, 03:39 PM
  4. two servers, DNS issues, install fails at LDAP
    By marqpdx in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 08-02-2006, 06:15 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 05-24-2006, 10:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •