Results 1 to 10 of 10

Thread: DNS Issue

  1. #1
    colinvv is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default DNS Issue

    Quote Originally Posted by Diluted View Post
    In any case, It ended up being a DNS problem. We had to make sure all of our internal records had the right name for the zimbra server, which they didn't.
    Please do tell... what was the DNS problem? I have...

    • name-based MX
    • proper reverse DNS
    • vaid SPF

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    I moved your post as it was added to a old thread.

    Okay, so what issues are you having ?

  3. #3
    colinvv is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default Yahoo.com - temporarily deferred

    3 months of Yahoo deferrals and continued research for the Zimbra solution have got me absolutely stumped...

    2008-05-07 12:22:20 deferred (host a.mx.mail.yahoo.com[209.191.118.103] refused to talk to me: 421 Message from (216.235.156.35) temporarily deferred - 4.16.50. Please refer to 421 Message temporarily deferred - [numeric code] - Mail)
    2008-05-07 16:46:13 deferred (host mxvm2.mail.yahoo.com[67.28.113.14] refused to talk to me: 421 Message from (216.235.156.35) temporarily deferred - 4.16.50. Please refer to 421 Message temporarily deferred - [numeric code] - Mail)

    I am running 2 other Postfix servers that send to Yahoo.com without a hitch. I see posts stating that repairing DNS errors resolved the problem and even turning off Zimbra local DNS lookups.

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    If you telnet (port 25) to one of those servers that are deffering your messages do you get a reply ? If you do get a reply are you able to send a email through manually ?

  5. #5
    colinvv is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    I am trying...

    telnet a.mx.mail.yahoo.com 25
    helo icuatlanta.com
    mail from:user@icuatlanta.com

    But it responds "501 Syntax error in parameters or arguments".

  6. #6
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    mail from: user@icuatlanta.com
    put chevrons around the email address so that it is RFC compliant.
    Last edited by uxbod; 05-08-2008 at 06:37 AM.

  7. #7
    dljordaneku is offline Elite Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Richmond, Ky
    Posts
    281
    Rep Power
    7

    Default

    This is from Yahoo's postmaster help section. You can find the section here.

    If you’re seeing the error "421 Message from x.x.x.x temporarily deferred - 4.16.50", in your SMTP logs (where x.x.x.x is your IP address), this indicates that emails from your mail server have been generating substantial complaints from Yahoo! Mail users.

    This is a temporary error and your mail server may automatically re-try sending emails at a later time. However, if you’re seeing this error consistently over an extended period of time, we encourage you to provide us with detailed information so that we can help diagnose your problem.

    For bulk mailers, please visit this page to review our best practice recommendations and request assistance.

    If your mail server does not primarily send bulk mailings (e.g., you run a personal, corporate, educational, or ISP mail server), please fill out this form instead.

    If you are not the administrator of the mail server in question, please contact the administrator directly with the error message you are receiving.

    dj

  8. #8
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default

    I had this error when one of my users was trying to send 20MB (5 x 4MB) attachment. I had him send them one at a time and did not receive the error any more.

  9. #9
    colinvv is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    Not sending bulk-email or large attachments. I have reviewed the entire admin section of Yahoo.com and even sent requests for help... all I get are automated responses with no follow-up.

  10. #10
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default

    Is your problem server answering the HELO command with "mail1.icuatlanta.com"?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dns issue with suse 10.2 and issue with bind
    By zjustin in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 05-06-2007, 11:18 AM
  2. DNS in a nutshell part two (For dummies)
    By daimer77 in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2006, 06:28 PM
  3. DNS Strategies and Best Practices, and a SLES10 Request
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 10-14-2006, 07:51 AM
  4. :) strange DNS issue !!! -elligible-
    By msentissi in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-22-2006, 05:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •