Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] ldap error 21

  1. #1
    federico23 is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] ldap error 21

    I hello this error when I create users:

    >[LDAP: error code 21 - objectClass: value #4 invalid
    >per syntax]; remaining name 'o=jndiTest'


    What should I do?

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Would you happen to have samba/posix zimlets configured?

  3. #3
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    zmprov gacf | grep zimbraAccountExtraObjectClass

  4. #4
    federico23 is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    Would you happen to have samba/posix zimlets configured?

    yes samba/posix zimlets configured

  5. #5
    federico23 is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    zmprov gacf | grep zimbraAccountExtraObjectClass


    Give me this error by this command .....
    ERROR zcclient.IO_ERROR (invoke refused connection, servers: localhost) (causes: java.net.ConnectException Connection refused)

  6. #6
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    zmprov -l gacf | grep zimbraAccountExtraObjectClass
    (lowercase ell L)

    I'm thinking you might need to run:
    zmprov -l mcf -zimbraAccountExtraObjectClass posixAccount
    zmprov -l mcf -zimbraAccountExtraObjectClass sambaAccount
    zmprov -l mcf -zimbraAccountExtraObjectClass sambaSamAccount

  7. #7
    federico23 is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default

    Ok resolved thanks for the help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LDAP Cannot bind on migration to new server
    By neekster in forum Migration
    Replies: 23
    Last Post: 03-09-2009, 02:08 AM
  2. LDAP Replication Experiences
    By technikolor in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-12-2008, 12:52 AM
  3. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  4. Mac OSX install: Java errors & LDAP CA error
    By jefbear in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 12-16-2006, 03:39 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •