Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Port 7203 Conflict

  1. #1
    JpMaxMan is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brookly, NY
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Port 7203 Conflict

    Hi, I am trying to install Zimbra and I keep getting a port 7203 port conflict for the zimbra store. I can't for the life of me figure out what is conflicting. Does anyone have any pointers?

  2. #2
    konrad is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    23
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by JpMaxMan View Post
    Hi, I am trying to install Zimbra and I keep getting a port 7203 port conflict for the zimbra store. I can't for the life of me figure out what is conflicting. Does anyone have any pointers?
    netstat -lntp

  3. #3
    JpMaxMan is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brookly, NY
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default

    I did that and don't see anything running on port 7203. A bit more information, when I try to stop or start the zimbra service via the command line zmcontrol, the mailbox always throws:

    Starting mailbox...FAILED
    /opt/zimbra/bin/zmstorectl: 10: source: not found

    I am installing this on a Ubuntu 7.10 box (which I know is unsupported right now).

  4. #4
    JpMaxMan is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brookly, NY
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default Correction: Port 7306 Conflict

    Ok, after double checking everything, I had a mistake in the port number, it was 7306. In checking, this was a mysqld process. I had already removed mysql server from Ubuntu, so I went had and killed the process.

    Checking for port conflicts
    Port conflict detected: 7306 (zimbra-store)
    Port conflicts detected! - Any key to continue

    Things seem to be working ok - I am able to receive e-mail and am in the admin and regular web portals for zimbra.

    I am still seeing, when I do a status:

    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    And, when I stop or start, I still get:

    Starting mailbox...FAILED
    /opt/zimbra/bin/zmstorectl: 10: source: not found


    I don't really feel like I have a "stable" environment here - I guess it is enough to test with, but I'd sure like to know what the problem is here.

  5. #5
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    8

    Default

    According to SANS Internet Storm Center this port is occupied by the NetMonitor trojan but I think it's only a Windows trojan. That's the only thing I know of that defaults to that port.

  6. #6
    JpMaxMan is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brookly, NY
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Bill Brock View Post
    According to SANS Internet Storm Center this port is occupied by the NetMonitor trojan but I think it's only a Windows trojan. That's the only thing I know of that defaults to that port.
    Right, upon double checking it was port 7306 and it was Mysqld. Still having some curious problems though (see my above threads).

    thanks for taking the time to look it up and respond!

  7. #7
    maumar is offline Elite Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    341
    Rep Power
    8

    Default why mysqld is on the 7306?

    same here:
    tcp 0 0 127.0.0.1:7306 0.0.0.0:* LISTEN 17160/mysqld

    Checking for port conflicts
    Port conflict detected: 7306 (zimbra-store)
    Port conflicts detected! - Any key to continue
    Setting defaults from ldap...done.

    why mysqld is on the 7306???

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 04-19-2013, 09:06 PM
  2. My First Zimbra Install - Port Conflict issues
    By ryanashcraft in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 02-17-2010, 12:54 PM
  3. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 09:10 AM
  4. Error on openSUSE 10.1
    By piti in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-07-2006, 01:21 PM
  5. Help Please... Zimbra error message too slow...
    By nazeeronline in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 09-06-2006, 05:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •