Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem with Mail Server - Need help!

  1. #1
    joeleo is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default Problem with Mail Server - Need help!

    Hi All,

    I have a relatively new install of zimbra 5.0.2 running. Suddenly, my mail server stops receiving or sending emails. I check the zimbra mail status and notice the AntiSpam & AntiVirus services stop running. Upon checking my syslog & zimbra logs I see the output shown below.... I am trying to see what I can do about this and fix - I really appreciate anyones help!
    NOTE: This machine is currently not in production BUT is online for testing to go live.


    /var/log/syslog SNIPPET:
    Code:
    Feb 25 10:16:04 mx1 zmmailboxdmgr[22158]: status requested
    Feb 25 10:16:04 mx1 zmmailboxdmgr[22158]: status OK
    Feb 25 10:16:05 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 28 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: antispam: Stopped 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: antivirus: Stopped 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: ldap: Running 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: logger: Running 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: mailbox: Running 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: mta: Running 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: snmp: Running 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: spell: Running 
    Feb 25 10:16:05 mx1 zimbramon[22057]: 22057:info: 2008-02-25 10:16:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: stats: Running 
    Feb 25 10:16:06 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 27 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:07 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 26 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:08 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 25 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:09 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 24 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:10 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 23 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:11 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 22 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:12 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 21 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:13 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 20 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:14 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 19 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:15 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 18 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:16 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 17 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:17 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 16 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:18 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 15 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:19 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 14 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:20 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 13 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:21 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 12 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:22 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 11 tries left: Invalid argument
    Feb 25 10:16:23 mx1 amavis[18426]: Net::Server: Accept failed with 10 tries left: Invalid argument
    Zimbra Log SNIPPET: I think this could be a culprit of my problem.
    Code:
    eb 25 04:41:48 mx1 postfix/smtpd[14088]: connect from 122-116-17-144.HINET-IP.hinet.net[122.116.17.144]
    Feb 25 04:41:49 mx1 amavis[12135]: Net::Server: Accept failed with 7 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:41:49 mx1 postfix/smtpd[14088]: NOQUEUE: reject: RCPT from 122-116-17-144.HINET-IP.hinet.net[122.116.17.144]
    : 554 5.7.1 : Relay access denied; from= to= proto=S
    MTP helo=<216.27.149.164>
    Feb 25 04:41:49 mx1 postfix/smtpd[14088]: lost connection after RCPT from 122-116-17-144.HINET-IP.hinet.net[122.116.17
    .144]
    Feb 25 04:41:49 mx1 postfix/smtpd[14088]: disconnect from 122-116-17-144.HINET-IP.hinet.net[122.116.17.144]
    Feb 25 04:41:50 mx1 amavis[12135]: Net::Server: Accept failed with 6 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:41:51 mx1 amavis[12135]: Net::Server: Accept failed with 5 tries left: Invalid argument
    More from Zimbra Log....
    Code:
    Feb 25 04:40:07 mx1 zmmailboxdmgr[13912]: status requested
    Feb 25 04:40:07 mx1 zmmailboxdmgr[13912]: status OK
    Feb 25 04:40:07 mx1 CRON[13679]: (pam_unix) session closed for user zimbra
    Feb 25 04:40:08 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 18 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: antispam: Stopped 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: antivirus: Stopped 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: ldap: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: logger: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: mailbox: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: mta: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: snmp: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: spell: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 zimbramon[13684]: 13684:info: 2008-02-25 04:40:01, STATUS: mx1.MyDomain.com: stats: Running 
    Feb 25 04:40:08 mx1 CRON[13683]: (pam_unix) session closed for user zimbra
    
    Feb 25 04:40:08 mx1 CRON[13683]: (pam_unix) session closed for user zimbra
    Feb 25 04:40:09 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 17 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:10 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 16 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:11 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 15 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:12 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 14 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:13 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 13 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:14 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 12 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:15 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 11 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:16 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 10 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:17 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 9 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:18 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 8 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:19 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 7 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:20 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 6 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:21 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 5 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:22 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 4 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:23 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 3 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:24 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 2 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:25 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 1 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:26 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Accept failed with 0 tries left: Invalid argument
    Feb 25 04:40:27 mx1 amavis[11844]: Net::Server: Ran out of accept retries!
    When I do a tail -f /var/log/zimlog these errors just keeps incrementing NON-STOP...

    Code:
    mx1:/var/log# tail -f /var/log/zimbra.log
    Feb 25 11:01:13 mx1 amavis[7310]: Net::Server: Accept failed with 26 tries left: Invalid argument
    Feb 25 11:01:14 mx1 amavis[7310]: Net::Server: Accept failed with 25 tries left: Invalid argument
    Feb 25 11:01:15 mx1 amavis[7310]: Net::Server: Accept failed with 24 tries left: Invalid argument
    Feb 25 11:01:16 mx1 amavis[7310]: Net::Server: Accept failed with 23 tries left: Invalid argument
    Thanks in advance for all your help!!!

    Joe
    Last edited by joeleo; 02-25-2008 at 09:08 AM.

  2. #2
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default

    Your AV appears to be choking but I couldn't tell you why. Have you thought about upgrading to a later version of Zimbra with a newer version of Clam? I think some of the earlier versions of clam may have had some issues.

    I'm assuming you are still running 4.5.7 as your profile suggests.

  3. #3
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Bill is right.

    Sometimes if clamav is downloading an upgrade, and the md5 doesn't check out, it can die.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 11:29 AM
  2. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 10:43 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 08-24-2006, 02:31 AM
  5. Installed OK - Can send but not recieve email
    By gregbazar in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-05-2005, 04:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •