Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: log4j Warning

  1. #1
    vandervyvere is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kempton Park, South Africa
    Posts
    17
    Rep Power
    7

    Red face log4j Warning

    Hi

    I am busy with a clean install of Zimbra. I am moving from SuSE10 Pro to Ubuntu 7.10 and Zimbra 5.0.2. On the SuSE system I am running Zimbra 4.5.6. I made the backup and moved it over to the new server. After succesfully restoring the LDAP, i need to restore the data as described in Network Edition Disaster Recovery. when I run the command:
    zmrestoreoffline -sys -a all -c -br

    I get the following errors and no restoration happens.
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.extensions).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.


    Any help would be appreciated
    Last edited by vandervyvere; 02-23-2008 at 11:52 PM.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    You do realise that Ubuntu 7.10 is an unsupported Operating System for Zimbra NE, don't you? I'd strongly suggest that you install Zimbra on Ubuntu 6.06 LTS.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    James Brinkerhoff is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    New York, NY US
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default I have the same exact issue, but on RHEL5

    I'm trying to perform the same operation following the same instructions and I encounter the same issue as the original poster.

    Network Edition Disaster Recovery - Zimbra :: Wiki

    When I try and run zmrestoreoffline I just get the log4j WARN and thats it, even zmrestoreoffline -h returns that same output. The backup files in this case are coming from a debian system running 5.0.2 which is what I have on the RHEL box.

  4. #4
    James Brinkerhoff is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    New York, NY US
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default Found my problem

    Seems my zimbra_ldap_password didn't match what the old server was using so I had to reset that with zmlocalconfig -f -e zimbra_ldap_password=blah

    Once I did that zmrestoreoffline started doing it's thing, although without any log that I can find.

  5. #5
    Geoff1409 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Question

    Hi,

    Has anyone managed to figure this one out? I've done all the LDAP password resets etc. but still:

    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.extensions).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly

    I'm on 5.0.4 NE eval but had the same issue on 5.0.2.

    Thanks
    Geoff

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Geoff1409 View Post
    Hi,

    Has anyone managed to figure this one out? I've done all the LDAP password resets etc. but still:

    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.extensions).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly

    I'm on 5.0.4 NE eval but had the same issue on 5.0.2.
    Those are just warning messages and should have no effect on the running of your Zimbra server. Is this a problem with a disaster recovery as mentioned above? What, exactly, is the problem you're experiencing? What errors do you have in the logs?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Geoff1409 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Unhappy

    Thanks for the quick response. I am having a problem when trying to do a full recovery (testing DR). The "zmrestoreoffline -sys -a all -c -br" runs and restores all the settings and suchlike but I cannot get any mail restored to the mailboxes. The LDAP restore ran before this successfully as well. I have logged an issue with Zimbra support but then saw this thread and thought it may help.

    I have to try rush this as this is the major obstacle to us doing a full roll out.

    If I try just restore mailboxes I get:

    2008-03-25 09:40:07,996 INFO [btpool0-2]
    [name=admin@mydomain.com;ip=192.168.0.204;ua=Zimbra WebClient -
    FF3.0 (Win);] io - AsyncFileCopier is starting
    2008-03-25 09:40:08,283 INFO [btpool0-2]
    [name=admin@mydomain.com;ip=192.168.0.204;ua=Zimbra WebClient -
    FF3.0 (Win);] io - AsyncFileCopier is shut down

  8. #8
    rmvg is offline Advanced Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    9

    Default

    I am having the same issue here restore is not working when i do a top the server is doing nothing and this is the output of the tail command

    tail -f /opt/zimbra/log/mailbox.log
    tail: cannot open `/opt/zimbra/log/mailbox.log' for reading: No such file or directory
    tail: no files remaining

    I tried the ldap password reset mention in this thread but it did not help either i am using version 5.0.0.2 following the disaster recovery wike

    Quote Originally Posted by Geoff1409 View Post
    Thanks for the quick response. I am having a problem when trying to do a full recovery (testing DR). The "zmrestoreoffline -sys -a all -c -br" runs and restores all the settings and suchlike but I cannot get any mail restored to the mailboxes. The LDAP restore ran before this successfully as well. I have logged an issue with Zimbra support but then saw this thread and thought it may help.

    I have to try rush this as this is the major obstacle to us doing a full roll out.

    If I try just restore mailboxes I get:

    2008-03-25 09:40:07,996 INFO [btpool0-2]
    [name=admin@mydomain.com;ip=192.168.0.204;ua=Zimbra WebClient -
    FF3.0 (Win);] io - AsyncFileCopier is starting
    2008-03-25 09:40:08,283 INFO [btpool0-2]
    [name=admin@mydomain.com;ip=192.168.0.204;ua=Zimbra WebClient -
    FF3.0 (Win);] io - AsyncFileCopier is shut down
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  9. #9
    meltingrobot is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default

    I'm in the middle of a server migration, and I also have this.

    [zimbra@dawson sessions]$ zmrestoreoffline -sys -a all -c -br
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.misc).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.

    The program appears to continue going and doing something... I don't get a log file though.

  10. #10
    tecnalb is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lexington, KY, USA
    Posts
    109
    Rep Power
    7

    Default

    I too am experiencing this. no mailbox.log is being generated. The only log changing is the convertd.log and the zmstatuslog.pid timestamp is updating.

    I am trying to use the DR to move a server from rhel5 to rhel5 and it don't seem to work. Glad my real server is still functioning. This bites.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  2. Outdated ClamAV warning in log
    By emx in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-16-2007, 11:07 AM
  3. Blank Screen
    By jwilson in forum Administrators
    Replies: 17
    Last Post: 04-13-2006, 04:57 PM
  4. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 07:18 PM
  5. Building native libraries on MacOS X
    By ajmas in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 10-14-2005, 11:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •