Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost)

  1. #11
    PnE1 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    That doesn't really answer my question, is the zimbra server on a Private LAN IP? It alos begs another question, is your domain name mindns.se?
    Yes the Zimbra Servers IP is 192.168.1.5 (LAN) The Router is 192.168.1.1 and my domain is mindns.se correct.

  2. #12
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,488
    Rep Power
    56

    Default

    OK, then you must set-up the Split DNS I mentioned earlier and the correct domain name to use when checking your DNS records is:

    Code:
    dig mindns.se mx
    dig mindns.seany
    what you used earlier (homer.mindns.se) is the FQDN of your server, that is homer (the server name) plus mindns.se (the domain name) = homer.mindns.se (the FQDN). The DNS server that you use must be the one on your LAN not an external DNS server.

    You will also need to change your /etc/hosts file to the LAN IP of the server using the description in the documentation link I gave you earlier. When you've made the change you can confirm that with host command you used earlier:

    Code:
    host `hostname`
    running that on the Zimbra server should give you the LAN IP of the server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #13
    PnE1 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    That's the problem. The router doesn't have a nameserver (as my previous digs shows) so I _NEED_ to use the external DNS's to be able to use dig and so on :/

    If I don't have the external ones I't goes back to the old error like;

    With nameserver 192.168.1.1:
    ;; reply from unexpected source: 192.168.1.1#3073, expected 192.168.1.1#53

    With external nameservers:
    ; <<>> DiG 9.3.4 <<>> mindns.se mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 64002
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mindns.se. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    mindns.se. 3600 IN MX 10 mail.dindns.se.

    ... etc ...

    That's why I can't use the Router as I can't modify it..


    SHould I setup split-dns with the domain name mindns.se aswell?

    Sincerly

  4. #14
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,488
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by PnE1 View Post
    That's why I can't use the Router as I can't modify it..
    OK, I was assuming it was just a DNS server you could change.

    Quote Originally Posted by PnE1 View Post
    SHould I setup split-dns with the domain name mindns.se aswell?
    Yes, just set-up a local DNS server as explained in the split DNS wiki article and use the mindns.se domain name.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #15
    PnE1 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    Now I fixed the Split-DNS and re-installed it.
    Still doesn't work though.
    Some errors from the install;

    Checking for port conflicts
    Port conflict detected: 993 (zimbra-store)
    Port conflict detected: 995 (zimbra-store)
    Port conflict detected: 110 (zimbra-store)
    Port conflict detected: 143 (zimbra-store)
    Port conflict detected: 80 (zimbra-store)
    Port conflict detected: 443 (zimbra-store)
    Port conflicts detected! - Any key to continue


    Initializing Documents...failed to initialize documents...see logfile for details.


    status;
    Host homer.mindns.se
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running


    Sincerly

  6. #16
    PnE1 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    Now I'm out of ideas :/

    Got any idea?

    Cheers

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 11:55 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Why is Tomcat shuting down ever nights?
    By trapanator in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 11-30-2006, 11:57 PM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •