Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Unable to retrieve messages with pop3

  1. #1
    gvillaran is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Peru
    Posts
    94
    Rep Power
    7

    Default Unable to retrieve messages with pop3

    Hi, i installed zimbra 5 on Centos 5, is working fine except that i cant retrieve messages with pop3, how can i solve this?

    i can send and receive messages with the web console. is there any log on which i can see the error or something? i cant find anything on the logs atm.

    thanks for our help

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    What do you mean by 'can't retrieve messages'? Have you enabled the automatic scheduling to fetch the mail? If you haven't, please search the forums for the details.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    gvillaran is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Peru
    Posts
    94
    Rep Power
    7

    Default

    what i mean is when i log to the the zcs server with thunderbird (pop3) it dont give me any error, but doesnt download the mail into my computer, the mail stay in the zcs server.

    i am trying to search about automatic scheduling but cant find anything in here will try the wiki, if you give me the link will be very appreciated

    thanks for your help

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    The automatic scheduling is for retrieving mail from external accounts into Zimbra and not relevant to your question. There should be no reason why you can't download mail into Thunderbird, any settings for fetching the mail automatically are in Thunderbird. You really should be using IMAP for connecting to a Zimbra server, you be able to mirror your own foilder structure (if you use one). Are you sure you don't have the 'Leave messages on Server' setting set in Thunderbird.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    gvillaran is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Peru
    Posts
    94
    Rep Power
    7

    Default

    no i dont have that option selected.
    i opened a telnet to the zcs server with port 110 and it says pop Ok
    i really dont know whats happening, is there any log of pop3 service ?

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Check the mailbox.log for any errors. Which folder are you downloading the mail into? Try it with an IMAP account in Thunderbird and see if that retrieves the mail.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    gvillaran is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Peru
    Posts
    94
    Rep Power
    7

    Default

    this is the error:

    2008-02-15 12:08:14,407 INFO [Pop3Server-4] [oip=192.168.1.1;] pop - -ERR only valid after entering TLS mode (USER user1.xxx)
    2008-02-15 12:08:14,407 INFO [Pop3Server-4] [oip=192.168.1.1;] pop - disconnected without quit
    2008-02-15 12:08:14,407 INFO [Pop3Server-4] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally

    did i miss something in the initial configuration process?

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by gvillaran View Post
    this is the error:

    2008-02-15 12:08:14,407 INFO [Pop3Server-4] [oip=192.168.1.1;] pop - -ERR only valid after entering TLS mode (USER user1.xxx)
    2008-02-15 12:08:14,407 INFO [Pop3Server-4] [oip=192.168.1.1;] pop - disconnected without quit
    2008-02-15 12:08:14,407 INFO [Pop3Server-4] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally

    did i miss something in the initial configuration process?
    Yes, set the TLS mode in Thunderbird.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    gvillaran is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Peru
    Posts
    94
    Rep Power
    7

    Default

    i did, but still get the same error

  10. #10
    gvillaran is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Peru
    Posts
    94
    Rep Power
    7

    Default

    ok, i was reading about the services ports pop have 110 for pop proxy and 7110 for pop in admin console.

    i tried with 7110 (checkin TLS in thunderbird) and worked.
    im a bit confused but maybe i need to read the entire manual
    sorry this is my first time installing this product, and btw is great, better than any other that i was using, im thinking on changin my production server with this if all the tests goes right

    thanks, and if somebdy explain me why i need to use 7110 and not 110 i will be great....

    thanks again

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Re-creating the spam training e-mail account
    By richard-hdd in forum Administrators
    Replies: 21
    Last Post: 03-20-2012, 07:34 AM
  2. Unable to download mail via pop3 from subfolders
    By leog21 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2007, 06:38 PM
  3. Lost Messages Moving from POP3 to IMAP in Mail.app
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 03-23-2007, 11:03 AM
  4. Spam assassain not traiing properly!
    By Mike T in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-09-2006, 01:34 PM
  5. Unable to view messages in queues
    By mtnx in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2006, 08:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •