Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Can't Login to Admin Console - 5.0.1_GA_1902

  1. #1
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default Can't Login to Admin Console - 5.0.1_GA_1902

    Hi there,

    discovered some strange behaviours of ZCS 5.0.1_GA_1902 FOSS:

    - tested on CentOS 5.1 or RHEL 5.1 (Production): Same issues
    - tested on Firefox, IE, Opera: Same issues
    - Fresh install or upgrade from 4.5.x: Same issues
    - No Zimlets
    - Installation / Upgrade without any issues.
    - Zimbra Webclient is working fine.

    The problem is: After Logging in to Admin Console the "Loading ..." Message appears forvever. I can't Login to the Admin Console. The Admin Application
    doesn't start.

    Auth is working: If I enter a wrong password this is captured.

    So far no clue what is happening since there're no error- messages in any logs at all.

    If I can contribute more information to solve this issue, please advise.

    Regards

    Andreas

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    zmcontrol stop
    rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/*
    zmcontrol start

    Install firebug
    login and look for errors

  3. #3
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    ... done.

    Firebug now is reporting errors:


    zimbra_posixaccount (line 362)

    and

    Ajax_all.js.zgz (line 585)


    --

    if(ZmCsfeException) {
    362 ZmCsfeException.define("DN_EXISTS", "zimblraldaputils.DN_EXISTS");
    363}

    --
    {"Body":{"Fault":{"Detail":{"Error":{"Trace":"com.zimbra.common.service.ServiceException: unknown document

    : GetLDAPEntrysRequest\nCode:service.UNKNOWN_DOCUMEN T\n\tat com.zimbra.common.service.ServiceException

    .UNKNOWN_DOCUMENT(ServiceException.java:197)\n\tat com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine

    .java:264)\n\tat com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:208)\n\tat com.zimbra.soap.SoapEngine

    .dispatch(SoapEngine.java:113)\n\tat com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:272)\n\tat javax

    .servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java :727)\n\tat com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service

    (ZimbraServlet.java:174)\n\tat javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:820)\n\tat org

    .mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Servle tHolder.java:487)\n\tat org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedCha in

    .doFilter(ServletHandler.java:1093)\n\tat org.mortbay.servlet.UserAgentFilter.doFilter(UserA gentFilter

    .java:81)\n\tat org.mortbay.servlet.GzipFilter.doFilter(GzipFilter .java:132)\n\tat org.mortbay.jetty

    .servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Servl etHandler.java:1084)\n\tat org.mortbay.jetty.servlet

    .ServletHandler.handle(ServletHandler.java:360)\n\ tat org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle

    (SecurityHandler.java:216)\n\tat org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(Se ssionHandler.java

    :181)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(Co ntextHandler.java:716)\n\tat org.mortbay

    .jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.j ava:406)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection

    .handle(ContextHandlerCollection.java:211)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle (HandlerCollection

    .java:114)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(Ha ndlerWrapper.java:139)\n\tat org.mortbay

    .jetty.handler.RewriteHandler.handle(RewriteHandle r.java:176)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper

    .handle(HandlerWrapper.java:139)\n\tat org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:313)\n \tat org.mortbay

    .jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection .java:506)\n\tat org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler

    .content(HttpConnection.java:844)\n\tat org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser. java:644)\n

    \tat org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpPa rser.java:205)\n\tat org.mortbay.jetty.HttpConnection

    .handle(HttpConnection.java:381)\n\tat org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(Selec tChannelEndPoint

    .java:396)\n\tat org.mortbay.thread.BoundedThreadPool$PoolThread.ru n(BoundedThreadPool.java:442)\n","Code"

    :"service.UNKNOWN_DOCUMENT","_jsns":"urn:zimbra"}},"Code":{"Value":"soap:Sender"},"Reason":{"Text":"unknown

    document: GetLDAPEntrysRequest"}}},"Header":{"context":{"sessionId":[{"id":"32","_content":"32","type"

    :"admin"}],"change":{"token":99},"_jsns":"urn:zimbra"}},"_jsns":"urn:zimbraSoap"}


    --

    [Exception... "Call in progress!" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: file:///C:/Programme/Mozilla%20Firefox/components/nsXmlRpcClient.js :: anonymous :: line 137" data: no]
    [Break on this error] if (this._inProgress)


    Regards

    Andreas

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Can you remove the ldap tools samba extension? Is it in use?

  5. #5
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    Can you remove the ldap tools samba extension? Is it in use?
    I don't use the samba extension.

    Just to make shure I did the following:

    - zmzimletctl listZimlets doesn't show the samba extension
    - zmzimletctl undeploy zimbra_samba
    - did a rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/* again
    - Clearied all Cookies / Cache in Firefox

    now things behave even more strange:

    - Firebug does not report any errors
    - After Logging the "Loading" message appears for a second and then
    the Login Screen reappears again without any messages
    - The only message i found in zmmailboxd.out is
    "1779 INFO [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one."

  6. #6
    DenRaf is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Belgium
    Posts
    19
    Rep Power
    7

    Default

    I had the same issue.

    Could you try: zmzimletctl undeploy zimbra_posixaccount

    Then just hit refresh in your browser.

    If you want to use the zimbra_posixaccount use the original one, and not the one provided by the gallery, cause that one doesn't work.

  7. #7
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by DenRaf View Post
    I had the same issue.

    Could you try: zmzimletctl undeploy zimbra_posixaccount

    Then just hit refresh in your browser.

    If you want to use the zimbra_posixaccount use the original one, and not the one provided by the gallery, cause that one doesn't work.
    ... done. But no luck: still the same behaviour.

    After Logging in the "Loading" Message appears for a second an then the Login Screen reappears.

    I was wondering if this is an RHEL 5.1 / CentOS 5.1 issue? I don't think this happens with CentOS 4.x or RHEL 4.

  8. #8
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,284
    Rep Power
    10

    Default

    Do you have more than one ldap server?
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  9. #9
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    No, I don't.

    The Server is a dedicated Zimbra Server. No other Software installed or
    running. ps aux | grep slapd is showing:

    /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd -l LOCAL0 -4 -u zimbra -h ldap://de-dd-srv-1101.datacenter.as42699.net:389 -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf

  10. #10
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,284
    Rep Power
    10

    Default

    Okay, just wanted to eliminate one possibility, which you just did.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Admin console not working
    By elsmob in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-12-2007, 01:58 PM
  2. Silly mistake -- now cant log into admin console
    By animasana in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 07-05-2007, 04:00 AM
  3. No admin login using Opera
    By eddie in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2007, 10:07 PM
  4. user login defaulting to admin console login
    By MCC in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 02-15-2006, 06:38 PM
  5. Suddenly cannot login admin console
    By Phantasmagoria in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2005, 02:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •