Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Initializing ldap...FAILED (256)

  1. #1
    CVD
    CVD is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default Initializing ldap...FAILED (256)

    I'm trying the Debian install. The error I get isn't very descriptive, so I have no idea where to look. Are there more verbose logs available? If so, where? If not, what to do to solve this error?

    (System is a clean debian sarge installation, nothing else (except ssh and stuff) runs on the machine.)

    Any help is appreciated!

  2. #2
    CVD
    CVD is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    I actually read M3 Installation, but even with libbind-dev and bind packages installed, I'm still getting this error. Any ideas?

  3. #3
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default ideas

    Quote Originally Posted by CVD
    I actually read M3 Installation, but even with libbind-dev and bind packages installed, I'm still getting this error. Any ideas?
    You could post the error, so we had something to go on aside from "it doesn't work"


    Check /tmp/install.log.* or /tmp/zmsetup.log.*. If it's an ldap issue, apt-get install openssl may help.

  4. #4
    CVD
    CVD is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by marcmac
    You could post the error, so we had something to go on aside from "it doesn't work"
    I did? Look at the subject of this thread...

    Check /tmp/install.log.* or /tmp/zmsetup.log.*. If it's an ldap issue, apt-get install openssl may help.
    Okay, I'll try that. I'll report back if it worked or I got some more info out of the logs.

  5. #5
    CVD
    CVD is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    That (= apt-get install openssl) helped Thanks!

  6. #6
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default openssl

    FWIW, this is fixed in a future build.

  7. #7
    IVD01's Avatar
    IVD01 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default Error installing on Centos Server 4.2

    Quote Originally Posted by CVD
    I did? Look at the subject of this thread...



    Okay, I'll try that. I'll report back if it worked or I got some more info out of the logs.
    Hi Guys,

    I have tried installing the "openssl" package and I still have the following ldap problem. Could someone please assist?

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes]
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.28500]
    Saving config in /opt/zimbra/config.28500...Done
    The system will be modified - continue? [No] y
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.28500
    Setting local config values...Done
    Creating SSL certificate...Done
    Initializing ldap...FAILED (256)


    ERROR



    Configuration failed

    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to


    Copy of the tmp log file as follows -

    Certificate is to be certified until Mar 8 11:58:10 2007 GMT (365 days)

    Write out database with 1 new entries
    Data Base Updated
    unable to write 'random state'
    Signature ok
    subject=/C=US/ST=NA/L=NA/O=Zimbra/OU=Zimbra/CN=linux.businesssoftware.net.au
    Getting CA Private Key
    unable to write 'random state'
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    ERROR - failed to start slapd


    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd: error while loading shared libraries: libssl.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
    ERROR - failed to start slapd
    Last edited by IVD01; 03-08-2006 at 05:35 AM.

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    You would be better starting a new thread instead of adding to an old one.

    Anyway, is your DNS setup correctly for the Zimbra server? Is your hosts file correct as per the Quick Install guide?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    nnuxx's Avatar
    nnuxx is offline New Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default

    hello IVD01

    try this:
    install latest openssl (v0.9.7xxx i believe)

    login as root, or became root
    #cd /usr/lib
    #ln -s libcrypto.so.0.9.7 libcrypto.so.5
    #ln -s libssl.so.0.9.7 libssl.so.5

    hopefully, he will find that lib he is looking for...
    next try reading this post

    cheers
    Last edited by nnuxx; 03-08-2006 at 05:56 AM.
    ________________________________________
    v3.0.0 ga 156 suse10 20060206 105821 foss ed
    ________________________________________

  10. #10
    IVD01's Avatar
    IVD01 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    You would be better starting a new thread instead of adding to an old one.

    Anyway, is your DNS setup correctly for the Zimbra server? Is your hosts file correct as per the Quick Install guide?

    Hi Bill,

    Yes the DNS is correct on my Centos install, I have also tried installing a newer version of openssl, and i still had no luck. Is there anything else that I can try. BTW, I appreciate your help on this.

    Scott

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 09:23 PM
  2. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  3. Initializing ldap...FAILED (256) on Mac OSX 10.4.4
    By kenzoida in forum Installation
    Replies: 19
    Last Post: 02-14-2007, 12:19 AM
  4. Initializing ldap...FAILED (256)
    By rmvg in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 01-03-2007, 08:55 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •