Results 1 to 3 of 3

Thread: Do I need to install the zimbra proxy?

  1. #1
    brm
    brm is offline New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default Do I need to install the zimbra proxy?

    Folks,

    We are running a test installation of the Open Source version of Zimbra 5.0 GA here on OpenSuSE 10.2. Our setup is as follows:

    ztest0 - runs everything except LDAP & Proxy
    ztest1 - runs everything except LDAP & Proxy
    ztest2 - runs only LDAP & Logger, creates the domain "ztest"

    My specific user account resides on ztest0. Sometimes when I connect via IMAP to "ztest" I connect to ztest1, where my account does not reside, and therefore I get an error saying my credentials are invalid. I have to keep attempting to reconnect until my IMAP client finally sends me back over to ztest0.

    Is this something I should have installed the zimbra-proxy for to correct?

  2. #2
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,320
    Rep Power
    13

    Default

    Installing zimbra-proxy on another server (and getting your users to connect to this other server) should fix the problem.

    The proxy will automagically connect the "correct" server depending on user.

  3. #3
    brm
    brm is offline New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    Klug,

    Thanks for the reply. I just want to make sure I clearly understand something because I think I'm a little confused.

    Given my previous configuration that I laid out:

    ztest0 - everything except LDAP & Proxy
    ztest1 - everything except LDAP & Proxy
    ztest2 - only LDAP, Logger, creates the domain "ztest"

    Should I be installing proxy on ztest2? Can I install it on another machine I have? ztest3?


    If/when I install on ztest3 I get:

    DNS ERROR resolving MX for ztest3.acns.msu.edu
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Change domain name? [Yes]

    Should I be telling it to change the domain name to ztest? Because that is the domain that I want people to connect to. (Also, oddly, the box ztest3 does have an MX record, but then again I received that error on every single box that I installed Zimbra software on, *shrug*)

    Do I need to go back in and put zimbra-proxy on ztest0 and ztest1???


    Thanks again for your previous response.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 02-24-2008, 12:16 AM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  4. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •