Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Creating account error message

  1. #11
    wdimmit is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    63
    Rep Power
    9

    Default

    As you're just getting started, I would cut your losses and reinstall. To remove the current install, change to the zimbra user (su - zimbra) and issue the command zmcontrol stop. This will stop all the zimbra processes. Then, exit back out to your normal user and remove the entire /opt/zimbra directory. You can then start a clean install. A working FQDN is critical to a functioning Zimbra install. If you can't / don't want to define one via DNS, you should set one up in your /etc/hosts file.

    Peace,
    Will

  2. #12
    Rick Baker is offline Loyal Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Eugene, OR
    Posts
    78
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks,

    I will add it to our internal DNS and reinstall.

  3. #13
    wdimmit is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    63
    Rep Power
    9

    Default

    Not a problem, good luck!

    Will

  4. #14
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    A working FQDN is critical to a functioning Zimbra install. If you can't / don't want to define one via DNS, you should set one up in your /etc/hosts file.
    you really need to have dns configured for the zimbra server; some programs (e.g. postfix) insist on proper dns rather than entries in /etc/hosts

    you can get around some dns lookups but you will find it easier to install and troubleshoot if you take care of the dns first. you'll want the server (and any other computers on the local network that expect to connect to it) to be able to see itself:

    $ hostname
    zimbra.domain.com
    $ dig a zimbra.domain.com
    10.0.0.10 #which should be the ip address of the zimbra server

    you'll see marcmac show this same lookup sometimes like this:
    $ host `hostname` #note: those ` are backticks

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 43
    Last Post: 09-18-2013, 05:13 AM
  2. One account not receving email
    By EnglishDude in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 04-30-2010, 06:19 AM
  3. Problem sending mail from another account in Outlook
    By UTSCSE in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 01-25-2007, 05:50 PM
  4. Problems with Wiki / Documents on OSX/PPC
    By GadgetGuru in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-30-2006, 09:03 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 02-09-2006, 10:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •