Results 1 to 6 of 6

Thread: Issues with IM, NE 5.0

  1. #1
    pcjackson is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Angry Issues with IM, NE 5.0

    Just upgraded on RHEL4 to NE 5.0.

    Looks like IM is broken; We've enabled this feature in the COS and I've added a "New Buddy" with address "username@zimbradomain.com" however when that user is logged in, they do not appear in my buddy list. Furthermore, I cannot send them a message successfully when they are logged in.

    I restarted Zimbra services (zmcontrol restart) - no luck.

    Thoughts?

  2. #2
    pcjackson is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default

    [root@mailbox ~]# su zimbra
    [zimbra@mailbox root]$ zmprov -l -v mcf zimbraXMPPEnabled TRUE
    [zimbra@mailbox root]$ zmprov -v mc default zimbraFeatureIMEnabled TRUE
    [zimbra@mailbox root]$ zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify
    [zimbra@mailbox root]$ zmcontrol stop
    [zimbra@mailbox root]$ zmcontrol start
    That got chat running; looks like individual "status" isn't working correctly, though.

  3. #3
    pcjackson is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default Chat status

    Specifically, when a user goes offline the status doesn't reflect this. When a user changes his/her status and remains online, the status changes.

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Hi PC,
    What service is this? Zimbra interop? MSN, AOL?

  5. #5
    pcjackson is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default Hey

    Service is Zimbra; when a user logs in and logs out the status doesn't change respectively. When a user stays logged in and changes his/her status the status DOES change respectively.

    I haven't had any luck logging into AIM/MSN via Zimbra. When I try to connect I get an immediate IM from "aol.domain.com" saying the gateway is shutting down.

    Phil

  6. #6
    digitaldan is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    25
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by pcjackson View Post
    zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify
    Maybe this was just a copy and past error to the forum but this is missing 'TRUE', could this be the problem?

    Code:
     zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify TRUE
    D-

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Outlook 2007 Beta Overview
    By GregA in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2008, 04:24 PM
  2. Installation Issues - SLES 10_Zimbra 5.0 Beta 3
    By rhartman in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2008, 07:18 AM
  3. ZCS 5.0 FOSS is Released!!!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2007, 12:21 PM
  4. Zimbra 5.0 release date?
    By SSS in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 10-22-2007, 08:16 PM
  5. Exchange 2003 Migration Issues
    By JordanPWilliams in forum Migration
    Replies: 10
    Last Post: 07-27-2007, 10:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •