Results 1 to 8 of 8

Thread: [SOLVED] All Zimlet Deploy Fails Zimbra 4.5.10

  1. #1
    cantormath is offline New Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] All Zimlet Deploy Fails Zimbra 4.5.10

    Hi,

    I have Zimbra installed (Open Source Version) and I am not able to deploy a single Zimlet throught the Admin UI.

    I must be making a stupid mistake. It says the zimlet is uploaded and then the the deployment says failed.

    Any advice is welcome.

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,

    What zimlet are you trying to install?

    A common error in the admin console zimlet upload is to have stuff zipped up one level too deep on upload.

    tail -f /opt/zimbra/log/mailbox.log at the time your trying to deploy.

    Have you tried CLI zmzimletctl - Zimbra :: Wiki?
    For instance:
    Code:
    su - zimbra
    cd /opt/zimbra/zimlets-extra
    zmzimletctl deploy com_zimbra_collector.zip
    Shows up in the zimlets area, you drag a mail item to it and it helps add email addresses to your address book. (In the gallery here.)
    This will only apply to the default COS, so apply it to any others as you need.

  3. #3
    cantormath is offline New Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    I have tried deploying
    The Google Translator and Contact Collector Zimlets.

    I tried deployment from CLI but I did it as root, so maybe I need to do that as zimbra.
    I did not see the /opt/zimbra/zimbra-extras
    Last edited by cantormath; 12-22-2007 at 05:37 PM.

  4. #4
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by cantormath View Post
    I have tried deploying
    The Google Translator and Contact Collector Zimlets.
    Anything in /opt/zimbra/log/mailbox.log when it fails?

  5. #5
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by cantormath View Post
    I tried deployment from CLI but I did it as root, so maybe I need to do that as zimbra.
    Yup, run it as the zimbra user.
    Quote Originally Posted by cantormath View Post
    I did not see the /opt/zimbra/zimbra-extras
    zimlets-extra

  6. #6
    cantormath is offline New Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    su to zimbra and using the zimlets in /opt/zimbra/zimlets-extra work seem to work so far. Thanks mmorse.

  7. #7
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    I'm going to mark the thread solved, of course if you could find the relevant sections in the logs it would make for a nice wrap-up.
    Can't say I'll dig too hard trying to repo, as a bunch has changed for 5.0, but it's good for our collective knowledge/history sake if anyone else encounters it and a trend develops.

    Also paste the output of your zmcontrol -v and while your at it http://www.zimbra.com/forums/announc...r-profile.html

    BTW ZCS 5.0 FOSS is Released!!!

  8. #8
    cantormath is offline New Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    This post is definitely solved. Thanks for the help mmorse.

    zmcontrol -v
    Release 4.5.10_GA_1575.RHEL4_20071117152457 CentOS5 FOSS edition

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  2. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM
  3. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM
  4. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 10:47 AM
  5. FC3 Install and no zimbra ?
    By aws in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2005, 04:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •