Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: how to disable TLS on pop3 server

  1. #1
    old-cow is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    China
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Unhappy how to disable TLS on pop3 server

    Hi,all

    I am a newer to zimbra.
    I installed zimbra as a mail server , include pop3 service.
    I found that TLS was enable no pop3 service.
    Some mail client do not support TLS , so I want to disable
    TLS . How can I do that ?
    Thanks

    !

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Welcome to the forums,
    Visit your admin console gui > global or server sections > pop & mta tabs
    What's the mail client program? ZCS version? http://www.zimbra.com/forums/announc...r-profile.html
    ie: You really need to list off what you have set currently for us to help you out further, plus I don't know if you're asking about incoming or outgoing...
    -Anything you set in an individual server section will override the global defaults.
    -Depending on how much you've changed you'll need to run a postfix reload, zmmtactl & zmmailboxdctl stop/start, or even a full zmcontrol stop/start afterwards to make sure things apply.
    Last edited by mmorse; 02-27-2008 at 07:01 AM.

  3. #3
    old-cow is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    China
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    thank for your help 。

  4. #4
    rafa.carrasco is offline New Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    don't Work!!
    I disable the options TLS in MTA, and disable pop3ssl and smtpssl and don't work.

    Can I disable TLS mode, for connection 110 and 25 without ssl???????
    thanks you.
    Rafa.

  5. #5
    socate is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Rep Power
    7

    Default

    Why it's SOLVED? it's not solved! We can not disable TLS from ZIMBRA!

  6. #6
    rafa.carrasco is offline New Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    I yes SOLVED!!!
    I enable the clear text box authentication a options.
    In MTA tab the the 3th option.

  7. #7
    socate is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Rep Power
    7

    Default

    Ohh...yes, and now someone can stole your passwords with specific programs! This is a low security method! Not a good advice...

  8. #8
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by socate View Post
    now someone can stole your passwords with specific programs!
    Could you tell us more about this?

    Are you speaking of password sniffing?

  9. #9
    rafa.carrasco is offline New Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    ok, but and then enable ssl in imap and pop3.. I've applications that can't support TLS...

  10. #10
    socate is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Rep Power
    7

    Default

    yes, password sniffing! I'm not an expert but I know someone who practice this method (not on Zimbra) but I will ask him to test my ZCS.

    Anyway, I think this is the only thing that I don't understand (and nobody don't answer): there it's someone in this world who use ZCS 5, and can use it without checking the "Enable clear text login" option?

    Only one...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  4. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •