Results 1 to 10 of 10

Thread: No IM after upgrade to 5.0 GA

  1. #1
    vip
    vip is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default No IM after upgrade to 5.0 GA

    I upgraded from 5.0RC2 to 5.0GA today and a couple of weird things have shown up. To be honest RC2 appeared to work fine (even the IM feature) but now that I have upgraded to 5.0GA this feature no longer works ........ any ideas?
    Also I notice when I logon as one of the users (the first user configured) instead of the column heading where is should say From in the mail view it shows the words "step 3."

    All mail functions etc. seem to be working well but IM feature appears to have stopped.


    Cheers
    VIP
    VocallIP - Telephony Made Simple

  2. #2
    scalper is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    123
    Rep Power
    9

    Default

    just an idea for u..

    is it enabled at the cos?

    zmprov mc default zimbraFeatureIMEnabled TRUE

    zmprov mc 'cos name' zimbraFeatureIMEnabled TRUE

  3. #3
    vip
    vip is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Yes tried that one with no change

    I have the IM tab but the MSN and AOL icons have disappeared in the bottom right hand corner that allow the user to log on

    Thanks for the suggestion

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Did you restart Zimbra after running the zmprov ?

  5. #5
    Kristaps is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Ogre
    Posts
    26
    Rep Power
    7

    Default Im

    In release documentation it says that IM is disabled/removed

  6. #6
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Should only be disabled. This is because is server scalability issues.
    Please try:
    Code:
    zmprov -l -v mcf zimbraXMPPEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureIMEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify TRUE
    restart server

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by vip View Post
    I have the IM tab but the MSN and AOL icons have disappeared in the bottom right hand corner that allow the user to log on
    Page 3 of the Release Notes - "the interoperability to connect to AOL & MSN has been removed".
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    In favour of Yahoo! chat ?

  9. #9
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    In favour of Yahoo! chat ?
    Yahoo isn't included yet but I imagine it's being worked on, though MSN & Yahoo have their own interop so it will be interesting to see how that works out. (BTW another cool post from Brad)
    I would get something on the order of 'attempting to connect failed' when I tried selecting MSN against a Yahoo account on RC2; though it probably wouldn't have been a ton of a stretch to get it working, as I'm sure Yahoo employees will be taking a look at it.

    Scalability reasons aside, if there's also a business decision such that Yahoo (& MSN) are showcased in the next release (and not AIM) so be it. Gmail recently partnered with AIM but if all three are 'showcased' & any licensing worked out Zimbra deserves a pat on the back! IM is beta this round & it's already turning out to be pretty slick.

    I can't wait for more status/presence stuff to show up across the entire suite, such as the mail tab in the below mockup. Though it's starting to crop up in the address book (list view not card view) which is nice as well - see 2nd pic. Also in the emails themselves presence shows up on the to/from/cc etc lines.

    Plus I wonder what voicemail stuff might be considered for 6.0+ (There's way to many other things to do for 5.5 & I'm not talking asterisk voicemail zimlet) as some code for the web client is just beneath the surface especially after all the comcast work But I'd imagine that generalizing to communicate with different services will be hard on that one, as it's much easier to build to a specific product.
    Note: For those interested in using voice in your organization at the present time you should talk to zimbra sales/professional services.

    I'm already happy inside & fuzzy all over that 5.0.0 FOSS GA made it in time for the holidays; made for a good stocking stuffer - ok, that's probably the eggnog talking - lol
    Attached Images Attached Images
    Last edited by mmorse; 04-14-2008 at 09:37 PM.

  10. #10
    tobru's Avatar
    tobru is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zürich, Switzerland
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    Should only be disabled. This is because is server scalability issues.
    Code:
    zmprov -l -v mcf zimbraXMPPEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureIMEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify TRUE
    restart server
    I followed this steps to enable IM on 5.0.1 GA.
    But I don't see any Icons to add Buddies from other Networks except Zimbra Internal. ("IM Service: Zimbra (local)").

    How can I re-enable MSN and other networks?

    Regards,
    Tobias

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Upgrade from ZCS 4.5.9 to ZCS 5.0 RC3
    By punit.jain in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 12-31-2007, 07:49 AM
  2. ZCS 5.0 FOSS is Released!!!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2007, 12:21 PM
  3. [SOLVED] Upgrade from 4.5.8 to 5.0 RC1 does not work
    By Krishopper in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-08-2007, 01:51 PM
  4. [SOLVED] Upgrade from 4.5 to 5.0
    By Stergil in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2007, 01:50 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-11-2007, 06:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •