Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: error installation on fresh Ubuntu 606

  1. #1
    pieter96 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default error installation on fresh Ubuntu 606

    hi folks,

    on a clean and updated ubuntu 606 (on vmware) I tried to install the network edition of zimbra.

    i got this errror at the end of the installation

    Can't locate Tie/Hash.pm in @INC (@INC contains: /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/DB /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/SOAP /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi /opt/zimbra/zimbramon/lib /opt/zimbra/libexec /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.7 /usr/local/share/perl/5.8.7 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Net/LDAP.pm line 10.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Net/LDAP.pm line 10.
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl line 22.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl line 22.

    does anyone knows how to handle this ?

    thanx in advance for your help !

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Welcome to the forums.

    Try this:

    Code:
    apt-get install curl fetchmail libpcre3 libgmp3c2 libexpat1 libxml2 libtie-ixhash-perl
    Then run the installer again.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    pieter96 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Welcome to the forums.

    Try this:

    Code:
    apt-get install curl fetchmail libpcre3 libgmp3c2 libexpat1 libxml2 libtie-ixhash-perl
    Then run the installer again.
    when I applied this, the installation goes on

    but later on I receive this error:

    chown: cannot access `/opt/zimbra/conf/smtpd.key': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/conf/smtpd.crt': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/conf/slapd.crt': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/conf/perdition.pem': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/conf/perdition.key': No such file or directory
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.8148
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.C ommunicationException localhost:389)
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.C ommunicationException localhost:389)
    Setting defaults...Done
    Setting defaults from existing config...Warning: null valued key 'mysql_logger_r oot_password'
    Upgrading from to 4.5.10_GA_1575
    Stopping zimbra services
    Stop failed - exiting
    UPGRADE FAILED - exiting


    any suggestions ?

    thanx in advance !

  4. #4
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    1. setup your dns correctly.
    2. uninstall (install.sh -u)
    3. rm -rf /opt/zimbra
    4. try the install agian

  5. #5
    pieter96 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by dijichi2 View Post
    1. setup your dns correctly.
    2. uninstall (install.sh -u)
    3. rm -rf /opt/zimbra
    4. try the install agian
    na aanpassen DNS configuratie en uninstall een nieuwe start gemaakt.

    bijna lijkt het te lukken, alleen op het eind komt er dit

    "unable to write 'random state'
    Signature ok
    subject=/C=US/ST=NA/L=NA/O=Zimbra/OU=Zimbra/CN=mkb-linux.nl
    Getting CA Private Key
    unable to write 'random state'
    Done
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    Initializing ldap...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    FAILED (1)

    ERROR

    Configuration failed

    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to
    complete the configuration."


    Any new suggestions ?

  6. #6
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    na aanpassen DNS configuratie en uninstall een nieuwe start gemaakt.

    bijna lijkt het te lukken, alleen op het eind komt er dit
    beg your pudding?

  7. #7
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    FAILED (1)
    ERROR
    try running this by hand and see what happens. does anything show in /tmp/zmsetup-xxx.log?

  8. #8
    pieter96 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by dijichi2 View Post
    try running this by hand and see what happens. does anything show in /tmp/zmsetup-xxx.log?
    the dns record seemed to be wrong. after correcting the dns record I re-installed everyting and the installation was succesful. (standard edition)

    question now is: what is the internal addres for reaching the webclient ??? (not the internet address)

  9. #9
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by pieter96 View Post
    question now is: what is the internal addres for reaching the webclient ??? (not the internet address)
    That would depend what domain name you're using. Point your browser at the fqdn of your server and that should get you to the Zimbra login.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    pieter96 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    That would depend what domain name you're using. Point your browser at the fqdn of your server and that should get you to the Zimbra login.
    I just mean the internal address someting like /webaccess

    for example http://192.168.2.12/webaccess (this worked with zarafa)

    it should be possible to reach the server by the webclient also if internet is down ??

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 11:41 AM
  2. Ubuntu 6.06 LTS server install problems
    By Kavey1978 in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 05-30-2007, 01:49 AM
  3. Smooth install of Zimbra in Ubuntu 6.10 (Edgy Eft)
    By martinfst in forum Zimbra Success Stories
    Replies: 11
    Last Post: 05-01-2007, 01:15 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 11-07-2006, 07:12 AM
  5. Ubuntu Dapper Drake
    By nder in forum Users
    Replies: 0
    Last Post: 04-24-2006, 10:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •