Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] how to set tomcat memory usage in 4.5.x?

  1. #1
    jeffw is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    88
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] how to set tomcat memory usage in 4.5.x?

    Hi:

    We decided to drop back to 4.5.9 from testing 5.0.

    On 5.0 we had problems with the java environment trying to use too much memory on a 32-bit system. I used:

    zmlocalconfig -e mailboxd_java_heap_memory_percent=30

    to limit the memory usage.

    What's the equivalent command to set this in 4.5.x?

    Also, I opened a bug about this for 5.0 and it's been fixed. What's the proper way to request it be fixed for 4.5? Should I open a new bug, reopen the old bug?

  2. #2
    jeffw is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    88
    Rep Power
    7

    Default

    i found "tomcat_java_heap_memory_percent" and got that fixed.

    I'd still appreciate the best way to approach filing a bug about this...

    thanks!

  3. #3
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    I assume we're talking about 32-bit installs getting assigned more than 2GB/app.

    Could you post a link to your current bug number?
    -don't see anything at the end of http://www.zimbra.com/forums/install...html#post63861
    Last edited by mmorse; 11-17-2007 at 07:00 PM.

  4. #4
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    I don't quite understand what you mean by 'best way'? The only way, AFAIK, is to file an entry in bugzilla (Bugzilla Main Page), was there something else you needed too know?
    Quote Originally Posted by jeffw View Post
    I'd still appreciate the best way to approach filing a bug about this...
    thanks!
    Quote Originally Posted by jeffw View Post
    Also, I opened a bug about this for 5.0 and it's been fixed. What's the proper way to request it be fixed for 4.5? Should I open a new bug, reopen the old bug?
    ^ Answered it ^

  5. #5
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    lol - seems bill hard-deleted his post

  6. #6
    jeffw is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    88
    Rep Power
    7

  7. #7
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Last edited by mmorse; 11-17-2007 at 06:59 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Update Received Date in Folder-Listing
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2007, 04:21 PM
  2. please how to set tomcat variable for JAVA_HOME
    By dataforcecrm in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 08-07-2007, 03:57 PM
  3. Client Memory Usage
    By jwilso2 in forum Users
    Replies: 13
    Last Post: 07-16-2007, 06:10 PM
  4. Extremely High Memory Usage for Amavisd
    By atomicfission in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-02-2006, 02:23 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 09-04-2006, 09:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •