Results 1 to 4 of 4

Thread: Connection timed out - but almost there

  1. #1
    inzanix is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Thumbs up Connection timed out - but almost there

    using zcs-3.0.0_M2_764.FC4 on FC4

    I re-installed after fixing my host/domain configuration, Now thing are looking much better.

    $ hostname
    geriatrix
    $ hostname --fqdn
    geriatrix.thekennysatnumber43.org
    $ domainname
    thekennysatnumber43.org

    My install was done with the domain as thekennysatnumber43.org, note no geriatrix as the install script defaulted to. The rest of the defaults I accepted. I set up two accounts on this domain, mike and janet. I am now able to send mails between these two accounts. I can also send mail from an external ISP account (mikekenny@telkomsa.net) and from my business address (mike.kenny@bcx.co.za) and these are received successfully.
    However when I try to send mail to either of these accounts I receive the output in the attached log portion (this is all the output relating to that message)
    I have disabled DNS lookups as this seemed to be causing a different problem.

    A separate query on the defaults. In my situation it would have defaulted my domain to geriatrix.thekennysatnumber43.org which was not being resolved by the external DNS system and if I left of the geriatrix on the address zimbra bounced it. How is this supposed to operate in a correctly configured environment?

    But, once I get my outgoing mail working this looks like it is an unbelievably great product which I intend toe evangelize throughout South Africa.

    Thanks guys!
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by inzanix
    using zcs-3.0.0_M2_764.FC4 on FC4

    I re-installed after fixing my host/domain configuration, Now thing are looking much better.

    $ hostname
    geriatrix
    $ hostname --fqdn
    geriatrix.thekennysatnumber43.org
    $ domainname
    thekennysatnumber43.org

    My install was done with the domain as thekennysatnumber43.org, note no geriatrix as the install script defaulted to. The rest of the defaults I accepted. I set up two accounts on this domain, mike and janet. I am now able to send mails between these two accounts. I can also send mail from an external ISP account (mikekenny@telkomsa.net) and from my business address (mike.kenny@bcx.co.za) and these are received successfully.
    However when I try to send mail to either of these accounts I receive the output in the attached log portion (this is all the output relating to that message)
    I have disabled DNS lookups as this seemed to be causing a different problem.
    This is what's breaking outgoing mail - postfix needs to have a relay_host defined if you disable dns - set it to the smtp gateway your ISP gave you (via the admin console) and it should be able to send.
    Quote Originally Posted by inzanix
    A separate query on the defaults. In my situation it would have defaulted my domain to geriatrix.thekennysatnumber43.org which was not being resolved by the external DNS system and if I left of the geriatrix on the address zimbra bounced it. How is this supposed to operate in a correctly configured environment?
    There's no real way for us to detect whether or not DNS is set up correctly, so we just default the domain to the hostname. This works in many environments, which have DNS configured to send all mail for subdomain.domain.com to the host subdomain.domain.com.
    Quote Originally Posted by inzanix
    But, once I get my outgoing mail working this looks like it is an unbelievably great product which I intend toe evangelize throughout South Africa.

    Thanks guys!

  3. #3
    inzanix is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default time to exchange exchange

    Excellent. The relay host resolved that issue. Now everything appears to be working, time to start real work

    Thanks

  4. #4
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    if you did set up zimbra using geriatrix.thekennysatnumber43.org as the servername (which you might do if you had local dns configured so that other computers on the local network knew that computer as geriatrix) then you can configure additional domains for *mail* inside the zimbra admin, and set one of them (e.g. thekennysatnumber43.org) to be the *default* domain.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE
    By nbhanji in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 04-29-2008, 10:39 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  3. Can not reach https://example.com:7017/zimbraAdmin
    By Max Ma in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 03-31-2007, 09:14 AM
  4. SMTP SSL Problem
    By nexus in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 03-15-2007, 07:26 AM
  5. Debian, Zimbra 4, deferred mail Problem
    By tbovingdon in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 11-25-2006, 02:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •