Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Unable to connect to pop server

  1. #1
    marklindley's Avatar
    marklindley is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bishops Stortford
    Posts
    27
    Rep Power
    7

    Unhappy [SOLVED] Unable to connect to pop server

    Hi,

    I have just installed and setup zimbra and the webclient is working 100% but I am having issues connecting using pop. I have setup outlook and used test function which passes the send test but fails the pop test. I also cannot find any thing in the log files.

    I am using the opensource version.


    Any help would be much appreciated

    Thanks Mark

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Is it failing to authenticate - is plain text auth on?
    check your /opt/zimbra/log/mailbox.log

  3. #3
    randall is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Philippines
    Posts
    193
    Rep Power
    7

    Default

    I think if you TLS only login is enbaled, your Outlook should not use the regular POP port which is 110.

  4. #4
    marklindley's Avatar
    marklindley is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bishops Stortford
    Posts
    27
    Rep Power
    7

    Unhappy I posted this in the wrong thread Sorry!!

    Hi Randall,

    I have managed to sort out the pop problem by turning on clear text. I now have the problem of sending emails ... relay denied. On my other mail server I use smtpauth. Does zimbra support it?

    OK ...reading some of the wiki's I find that it does and I think it's enabled.

    zimbra@mailserver:~$ zmprov gs mailserver.itismail.co.uk | grep Mode
    zimbraMailMode: http
    zimbra@mailserver:~$ zmprov gs mailserver.itismail.co.uk | grep Auth
    zimbraMtaAuthEnabled: TRUE
    zimbraMtaAuthHost: mailserver.itismail.co.uk
    zimbraMtaAuthURL: http://mailserver.itismail.co.uk/service/soap/
    zimbraMtaTlsAuthOnly: TRUE

    Not sure why I am getting relay denied





    Thanks Mark

  5. #5
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    No problem, I moved it from your other thread to here, then deleted the duplicate for you.
    Outgoing Mail Problems - Zimbra :: Wiki
    ZimbraMtaMyNetworks - Zimbra :: Wiki
    SMTP Auth Problems - Zimbra :: Wiki
    Last edited by mmorse; 10-16-2007 at 08:46 AM. Reason: fixed your other thread

  6. #6
    marklindley's Avatar
    marklindley is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bishops Stortford
    Posts
    27
    Rep Power
    7

    Default OK .... fixed again

    Thanks for moving it.

    I had to use SSL before it would send an email. This is a bit of a pain as I need to move a lot of users across to the new server and they currently only use smtpauth.


    Mark

  7. #7
    marklindley's Avatar
    marklindley is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bishops Stortford
    Posts
    27
    Rep Power
    7

    Question SSL Cert and outlook

    Hi Guy's,


    I have managed to workout that the only way to send mail externally from a client on the internet is to enable SSL on the email client.

    Using Mac Mail prompts to accept the cert and thats it. It works fine.
    Using Outlook continually prompts to accept the untrusted cert.

    1. How can I send using smtpauth without SSL
    2. If I need to use SSL how do I stop outlook prompting everytime I send an email. Do I need to buy a trusted cert?


    Thanks Mark

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Did you try false on zimbraMtaTlsAuthOnly?
    -In order to use smtp authentication, zimbraMtaAuthEnabled must be set to TRUE
    -If zimbraMtaTlsAuthOnly is also TRUE, the POP3 and IMAP clients must be configured to use ssl/tls for smtp auth.

  9. #9
    marklindley's Avatar
    marklindley is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bishops Stortford
    Posts
    27
    Rep Power
    7

    Question

    How do I set that .... sorry I am new to zimbra and really just starting to find my way round it.


    Thanks Mark

  10. #10
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Code:
    sudo zimbra  
    zmprov ms server.domain.com zimbraMtaTlsAuthOnly FALSE
    you can also use:
    ('su zimbra' or 'su - zimbra' but your on ubuntu)
    (or zmprov -l to provision via ldap)
    Last edited by mmorse; 10-16-2007 at 03:31 PM. Reason: switch that to sudo for ubuntu

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM
  4. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 10:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •