Results 1 to 5 of 5

Thread: Error with zimbra ldap replication

  1. #1
    lidonux is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default Error with zimbra ldap replication

    When I try to run zmldapenablereplica on master ldap server, I have the error:
    -----
    [zimbra@zimbra1 ~]$ libexec/zmldapenablereplica
    Enabling sync provider...sed: can't read .pre-replica: No such file or directory
    succeeded
    Started slapd: pid 25418
    -----

    The changes on the master weren't replicated to the slave ldap server. How can I fix this? Is there a way to run synchronize manually?

  2. #2
    lidonux is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    I also found this in zimbra.log on the slave ldap server:

    -----
    Oct 8 14:48:41 odie slapd[5332]: do_syncrepl: rid 211 retrying
    Oct 8 14:49:41 odie slapd[5332]: do_syncrepl: rid 211 retrying
    -----

    I believe the slave was trying to sync with the master but unsuccessfully. From here, what else can I check?

    For more information, I have 2 ldap replica servers.
    Last edited by lidonux; 10-08-2007 at 12:18 AM.

  3. #3
    lidonux is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    Ok, I found the Bug 12981 - ldap replicas out of sync when multiple replicas are present

    I think this is the problem I'm having now. However, I do not know how to solve the problem. Had anyone solved it? Please help me out.

    Thank you,
    Don
    Last edited by lidonux; 10-08-2007 at 09:47 PM.

  4. #4
    brian is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    9

    Default

    I'd highly recommend upgrading to at least 4.5.6/4.5.7. There were significant improvements made to our openldap installs that fix performance as well as replication issues.

    The bug you referenced 12981 was caused by using the same replica id for each replica. Upgrading to the lastest editions should pull in fixes in the startup scripts for this issue.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #5
    lidonux is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks, Brian.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 04:10 AM
  3. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  4. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM
  5. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-04-2006, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •