Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: failed to install license

  1. #1
    node_runner is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default failed to install license

    Ok, so we are going to purchase Zimbra any day now, but first I need to get a trial version installed so senior management can play with it and say "ok, that looks cool, go buy it".

    I'm installing the network edition trial on CentOS 5. I've followed the directions in another post on this forum specific to CentOS 5 here: Centos 5 Install Guide

    I've also made sure that an mx record has been created for this server. When I run: dig mail.example.com mx

    I get:

    mail.example.com
    mail2.example.com

    returned. So I know from this servers perspective, it is set up in DNS to act as the default MX server. But for some reason the installation wizard says that it was unable to find an mx record for mail.example.com...would you like to continue?

    so I choose yes...

    Every time during the installation, I get the following error:
    Looking for valid license to install...failed to install license.

    *******ERROR

    Failed to install a license - this will prevent your server from functioning properly
    Please contact Zimbra to obtain a license

    Now, registered for a trial license twice now, and both ZCSLicense.xml files given during installation result in this error. I've made sure that our firewall is letting this box "call home" to the zimbra servers during installation. I don't see any traffic being blocked.

    After installation, Tomcat fails to start properly and listen on port 80:443 even though I see httpd listening on 7780.

    Any ideas on what could be causing this? Here is the contents of my setup log:

    Getting installed packages
    checking isEnabled zimbra-core
    zimbra-core not in enabled cache
    enabled packages
    Newinstall enabling all installed packages
    Enabling zimbra-core
    Enabling zimbra-ldap
    Enabling zimbra-store
    Enabling zimbra-mta
    Enabling zimbra-snmp
    Enabling zimbra-logger
    Enabling zimbra-apache
    Enabling zimbra-spell
    Setting defaults...
    Setting local config zimbra_java_home to /opt/zimbra/java
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_java_home='/opt/zimbra/java'
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled

    DNS ERROR resolving MX for mail1a.den.*****.net
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Done
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-mta
    zimbra-mta is enabled
    checking isEnabled zimbra-mta
    zimbra-mta is enabled
    checking isEnabled zimbra-spell
    zimbra-spell is enabled
    Checking for port conflicts
    checking isEnabled zimbra-mta
    zimbra-mta is enabled
    Port conflict detected: 25 (zimbra-mta)
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-logger
    zimbra-logger is enabled
    checking isEnabled zimbra-mta
    zimbra-mta is enabled
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    Global config attribute retrieved from ldap: zimbraSpamIsSpamAccount=
    Global config attribute retrieved from ldap: zimbraSpamIsNotSpamAccount=
    Global config attribute retrieved from ldap: zimbraNotebookAccount=
    *** Running as zimbra user: zmlicense -c
    Error: exception occurred: system failure: getDirectContext
    checking isEnabled zimbra-mta
    zimbra-mta is enabled
    checking isEnabled zimbra-snmp
    zimbra-snmp is enabled
    checking isEnabled zimbra-spell
    zimbra-spell is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    *** Running as zimbra user: zmlicense -c
    Error: exception occurred: system failure: getDirectContext
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    *** Running as zimbra user: zmlicense -c
    Error: exception occurred: system failure: getDirectContext
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-mta
    zimbra-mta is enabled
    checking isEnabled zimbra-snmp
    zimbra-snmp is enabled
    checking isEnabled zimbra-spell
    zimbra-spell is enabled
    Saving config in /opt/zimbra/config.3822...
    Done


    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.3822
    Setting local config values...
    Setting local config zimbra_server_hostname to mail1a.den.giac.net
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_server_hostname='mail1a.den.****.net'
    Setting local config ldap_master_url to ldap://mail1a.den.*****.net:389
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e ldap_master_url='ldap://mail1a.den.****.net:389'
    Setting local config ldap_url to ldap://mail1a.den.*****.net:389
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e ldap_url='ldap://mail1a.den.*****.net:389'
    Setting local config ldap_port to 389
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e ldap_port='389'
    Setting local config ldap_host to mail1a.den.giac.net
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e ldap_host='mail1a.den.*****.net'
    Setting local config zimbra_uid to 506
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_uid='506'
    Setting local config zimbra_gid to 500
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_gid='500'
    Setting local config zimbra_user to zimbra
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_user='zimbra'
    Setting local config av_notify_user to admin@mail1a.den.*****.net
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e av_notify_user='admin@mail1a.den.*****.net'
    Setting local config ssl_allow_untrusted_certs to TRUE
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e ssl_allow_untrusted_certs='TRUE'
    Setting local config mysql_memory_percent to 62
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e mysql_memory_percent='62'
    Setting local config tomcat_java_heap_memory_percent to 62
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e tomcat_java_heap_memory_percent='62'
    Done

    Setting up CA...
    *** Running as zimbra user: cd /opt/zimbra; zmcreateca
    ** Creating CA private key

    Generating a 1024 bit RSA private key
    ...............++++++
    .++++++
    unable to write 'random state'
    writing new private key to '/opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.key'
    -----
    ** Creating CA cert

    Signature ok
    subject=/C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite
    Getting Private key
    unable to write 'random state'
    Done
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    Creating SSL certificate...
    *** Running as zimbra user: cd /opt/zimbra; zmcreatecert
    ** Importing CA

    Certificate was added to keystore
    ** Creating keystore

    ** Creating server cert request

    Generating a 1024 bit RSA private key
    ............++++++
    .....++++++
    unable to write 'random state'
    writing new private key to '/opt/zimbra/ssl/ssl/server/server.key'
    -----
    ** Signing cert request

    Using configuration from /opt/zimbra/ssl/ssl/zmssl.cnf
    Check that the request matches the signature
    Signature ok
    Certificate Details:
    Serial Number:
    11:89:15:97:01
    Validity
    Not Before: Sep 7 10:08:23 2007 GMT
    Not After : Sep 6 10:08:23 2008 GMT
    Subject:
    countryName = US
    stateOrProvinceName = N/A
    organizationName = Zimbra Collaboration Suite
    commonName = mail1a.den.****.net
    X509v3 extensions:
    X509v3 Basic Constraints:
    CA:FALSE
    Netscape Comment:
    OpenSSL Generated Certificate
    X509v3 Subject Key Identifier:
    04:37:CB:50:99:B6:9B:A9:6B:50:00:AF:00:414:1C:09:AA:6E:C3
    X509v3 Authority Key Identifier:
    DirName:/C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite
    serial:B3:CF:E8F:1D:C5B:FA

    X509v3 Key Usage:
    Digital Signature, Non Repudiation, Key Encipherment
    Certificate is to be certified until Sep 6 10:08:23 2008 GMT (365 days)




    There are LOTS more logs.

    later on I see some errors like this:

    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused


    SELinux has been completely disabled.

  2. #2
    node_runner is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default

    update: fixed the dns issue. i guess it was looking at mail.example.net as the domain instead of the host...so I just told it to search example.net and that worked.

    still having all the other issues though with the license

  3. #3
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    First make sure it's in /opt/zimbra/conf (though I'm sure the directions you got with the trial told you this).
    cp ZCSLicense.xml /opt/zimbra/conf

    but what they might not say (I haven't requested a trial in a long time) is about the ownership/permissions:

    chown zimbra:zimbra /opt/zimbra/conf/ZCSLicense.xml
    chmod 444 /opt/zimbra/conf/ZCSLicense.xml

  4. #4
    node_runner is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default

    ok, that fixed the license problem. The documentation doesn't say to specifically place the license file in /opt/zimbra/conf (which doesn't exist yet when starting a new installation).

    It just says to point to wherever you have the file when it asks you. However, manually creating /opt/zimbra/conf and placing the license file in there, then starting the install.sh script does take care of all the license errors.

    I still can't get it fully started though.

    After installation, tomcat/http fail to load the admin console correctly. Running zmcontrol status shows:

    Host mail1a.den.****.net
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mysql.server is not running
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    spell Running

    running zmcontrol start outputs LOTS of messages to the console.

    the last bit of which reads:

    Error: assertion '-r /opt/zimbra/conf/my.cnf' failed
    Error: tomcat already running


    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...FAILED


    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.

    The rest just looks like informational debug output. there are no actual errors there or in the /opt/zimbra/log/startup.log file.

    In /var/log/messages i found these:

    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/mapper/vg0-rootlv, mp: /, tot: 992, avail: 802
    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/sda1, mp: /boot, tot: 251, avail: 223
    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/mapper/vg0-homelv, mp: /home, tot: 4960, avail: 4121
    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/mapper/vg0-tmplv, mp: /tmp, tot: 1984, avail: 1813
    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/mapper/vg0-usrlv, mp: /usr, tot: 7936, avail: 6860
    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/mapper/vg0-varlv, mp: /var, tot: 3968, avail: 3324
    Sep 7 12:30:01 mail1a zimbramon[7176]: 7176:info: 2007-09-07 12:30:01, DISK: Error occurred during initialization of VM java.lang.OutOfMemoryError: unable to create new native thread: dev: /dev/mapper/mail1avg0-zimbralv, mp: /opt/zimbra, tot: 10080, avail: 8831


    the filesystem /dev/mapper/mail1avg0-zimbralv is mounted rw. that is where my /opt/zimbra is, and it didn't have any problems installing the initial installation files.

    again, selinux is turned off. anyone know if there are any known issues with java and LVM volumes?

  5. #5
    node_runner is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default

    this error is also interesting:
    Error: assertion '-r /opt/zimbra/conf/my.cnf' failed

    there is no /opt/zimbra/conf/my.cnf. should one have been created during install? I DO see a /opt/zimbra/conf/my.logger.cnf. Tried copying that to my.cnf but still get the same error.

  6. #6
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Could you post your zmsetup.log.####
    do some stop/starts
    zmcontrol stop
    zmcontrol start
    and post the relevant sections of these: (put them in a txt file it's not a huge post)
    /var/log/zimbra.log
    /opt/zimbra/log/mailbox.log
    /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out

    other log files of note:
    /docs/ne/latest/administration_guide/9_Monitoring.12.1.html#1075561
    Last edited by mmorse; 09-07-2007 at 11:55 AM.

  7. #7
    node_runner is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Smile requested files

    couldn't find mailbox.log:
    find /opt/zimbra -name mailbox.log
    no such file

    I zipped up the rest of the other logs and attached them.

    Thanks so much for taking a look.
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    well I see:
    Sep 7 13:44:00 mail1a zimbramon[17331]: 17331:info: Starting mailbox
    so it attempted to start once...
    -double check inside /opt/zimbra/log/

    and so I know what's fresh (the log starts out already running & i see multiple 'starting services') could you
    zmcontrol stop
    move the logfiles to another name or purge them
    zmcontrol stop
    post logs again
    Last edited by mmorse; 09-07-2007 at 12:04 PM.

  9. #9
    node_runner is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default

    ok. new log files attached.
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    You have something already on port 25?

    Did you do a fresh install after changing hostnames? (follow the UnInstall Zimbra - ZimbraWiki directions first)

    What's your /etc/hosts look like?

    I'm really supprised you don't have a /opt/zimbra/log/mailbox.log though...

    "not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf"
    as root run the fix permissions script:
    cd /opt/zimbra/libexec/
    ./zmfixperms

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. enable core? failed install
    By vargadanis in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 08-28-2007, 12:31 AM
  2. ZCS 4.5.4 install failed on openSUSE 10.2
    By ardiederich in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 04-17-2007, 09:46 AM
  3. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 10:33 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 11-29-2006, 10:36 AM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •