Results 1 to 7 of 7

Thread: Can't get mail from external pop accounts

  1. #1
    gzipped is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default Can't move mail to subfolders (filters don't work)

    Hello,

    I have set up successfully the zimbra server. All services are up, local mail and sending to external addresses are ok but user's configured pop account inside the web client have not mail delivered to the mailbox.

    When I add a pop account the test runs ok, but no mail is delivered. No errors are shown in the queue or /var/log/syslog.

    Here is my server configuration.

    General setup
    No lmtp hosts are configured

    All services exept imap/pop proxy are enabled.

    MTA
    Enable authentication Yes
    TLS authentication only Yes
    Web mail MTA Hostname: enisol02.enisol.internal
    Web mail MTA Port: 25
    Web mail MTA timeout (s): 60
    Relay MTA for external delivery: mail.191.biz
    MTA Trusted Networks: none
    Enable DNS lookups: yes

    Imap
    Enable IMAP service yes
    IMAP port number: 143
    Number of threads: 200
    Enable SSL for IMAP service yes
    IMAP SSL port number: 993
    Enable clear text login no

    Pop is disabled


    Protocol checks:
    Hostname in greeting violates RFC (reject_invalid_hostname) - yes
    Client must greet with a fully qualified hostname - no
    Sender address must be fully qualified (reject_non_fqdn_sender) -yes
    DNS checks:
    Client's IP address (reject_unknown_client) - no
    Hostname in greeting (reject_unknown_hostname) - no
    Sender's domain (reject_unknown_sender_domain) - no


    Spam and antivirus are enabled with default values

    The domain is enisol.internal and the mx record is configured correctly.

    I attach /var/log/syslog.

    Distributions is ubuntu 6.06 as a Xen guest.

    Many thanks.

    gzipped
    Attached Files Attached Files
    Last edited by gzipped; 09-03-2007 at 12:49 AM. Reason: use the correct subject for the thread

  2. #2
    gzipped is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default Understood why it doesn't work but problem not solved

    Mail is only delivered in the root inbox folder. Zimbra cannot move messages to subfolders. Also filters do not work.

    Anyone know where to look (which log)?

    Bye

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    If you are talking about using the feature to retrieve pop mail from an external account the, yes, it will only deliver to you Inbox and it does not go through the filters. That will be fixed in a later release and you should search bugzilla for any problems you encounter.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Alias Node is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default Polling external accounts

    Is there a way to automatically (periodically) check external email accounts?

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Alias Node View Post
    Is there a way to automatically (periodically) check external email accounts?
    That depends on which version of Zimbra you're using. The answer is yes for some of the later 4.5.x versions and version 5.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    tobru's Avatar
    tobru is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zürich, Switzerland
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    For the periodically check, see http://www.zimbra.com/forums/install...p3-server.html

    @Bill: Can you tell me which bug # the filter for external pop mail is?

  7. #7
    Alias Node is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    great. I can't seem to find anything about it in the documentation. Can you point me at that information?

    ah, I see it now in the thread you referenced. thanks.
    Last edited by Alias Node; 01-09-2008 at 06:17 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •