Results 1 to 9 of 9

Thread: [SOLVED] Zimbra Desktop 2_0_b10580 not start on Windows XP Brazilian Portuguese

  1. #1
    mamasso is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] Zimbra Desktop 2_0_b10580 not start on Windows XP Brazilian Portuguese

    I installed SP3 on a Win XP Portuguese Brazil and he does not start. The file shows an error in zdesktop.out:

    ZDESKTOP.OUT

    0 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    250 WARN [main] log - FATAL@file:/C:/Documents%20and%20Set.../etc/jetty.xml line:70 col:56 : org.apache.xerces.impl.io.MalformedByteSequenceExc eption: Invalid byte 2 of 3-byte UTF-8 sequence.
    268 WARN [main] log - EXCEPTION

    Checking the line shown above in the jetty.html, I realized that the problem is probably related to the special character (çõ) of the location of user files:

    ARQUIVO jetty.xml (Lines 69,70,71 e 72)
    <Call class="com.zimbra.cs.offline.OfflineConfigTool" name="setPort">
    <Arg>C:\Documents and Settings\marcio\Configurações locais\Dados de aplicativos\Zimbra\Zimbra Desktop</Arg>
    <Arg><Ref id="jettyPort"/></Arg>
    </Call>


    I did the installation on a machine with Windows 2003 Server English and had no problems.

    Any suggestions?

    Thanks to all
    Last edited by mamasso; 10-13-2010 at 10:09 AM.

  2. #2
    nublaii is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    15
    Rep Power
    5

    Default

    Same thing with Spanish

    "C:\Documents and Settings\nublaii\Configuración local\..."

  3. #3
    mamasso is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    Probably.

    Thanks

  4. #4
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    here is the bug opened. it has a workaround in it:

    https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=51720

  5. #5
    mamasso is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    Dear Jhme

    I used this workaround, but it is dangerous because of changing an area common to other applications. I followed the steps below before you install the ZD 2.0 and had success. Recalling that the registry changes have to be made for each user who will use it on the same computer before making the first run of ZD 2.0.
    I look forward to resolving this bug

    Change Local Settings Folder
    Shell Folders Move

    Thanks

    Angelo

  6. #6
    nublaii is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    15
    Rep Power
    5

    Default

    I think version 2 uses a vbs to start everything up. I don't know anything about it, but wouldn't it be easier to just offer an easy way of customizing that startup script to allow you to point somewhere else?

  7. #7
    mamasso is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    nublaii

    Certainly. The repository location of working files should be chosen by the user, since we may choose an area larger than the disk operating system is installed. I hope they fix this bug, considering this facility.

    Thanks

    Angelo

  8. #8
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    Another possible workaround http://www.zimbra.com/forums/general...tml#post198593

    We should be able to fix it in coming dot release.

  9. #9
    mamasso is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    Nice Job. I made changes here and got the run zd 2.0.

    Now we can wait a little longer for the bug fix

    Thanks

    Angelo

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Help, I think I am running Zimbra as root!
    By primaxx in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 10-06-2010, 11:04 AM
  2. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  4. Big Fubar on 5 FOSS GA Upgrade
    By uxbod in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 01-21-2008, 03:37 AM
  5. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 09:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •