Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] Cannot connect to "imap.gmail.com:993

  1. #1
    wfinnin is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Hagerstown, MD 21740
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Cannot connect to "imap.gmail.com:993

    "Cannot connect to "imap.gmail.com:993". Please check host/port and network connectivity."

    I have an email address at my domain, hosted at gmail apps.

    I get the above error message every time I try to add new account (startup screen for Zimbra)

    my settings:

    imap.gmail.com port 993
    smtp.gmail.com port 587

    I am using Zimbra Desktop 1.0.4 (build 1833) on Windows 7 Professional operating system.

    When I type telnet imap.gmail.com 993 on my command prompt .it gives me error "'telnet' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.".

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by wfinnin View Post
    I am using Zimbra Desktop 1.0.4 (build 1833) on Windows 7 Professional operating system.
    I would suggest you install the Zimbra Desktop 2 beta 4 and try that with your gmail account, download details for ZD 2 are in the forums.

    Quote Originally Posted by wfinnin View Post
    When I type telnet imap.gmail.com 993 on my command prompt .it gives me error "'telnet' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.".
    Telnet for Windows Vista & Windows 7 - Leateds.com
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 09:10 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  5. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 10:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •