Results 1 to 2 of 2

Thread: Ubuntu 10.04 install problem

  1. #1
    wisk is offline Starter Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default Ubuntu 10.04 install problem

    Quote Originally Posted by y@w View Post
    Worked for me. From the error message, it sounds like you're trying to open in gedit for some reason. The easiest thing would be to open a terminal, cd to the directory where you downloaded to and run:
    Code:
    chmod +x zdesktop_1_0_4_build_1833_linux_i686.sh
    ./zdesktop_1_0_4_build_1833_linux_i686.sh
    I just downloaded the zimbra desktop from website and tried to install on Ubuntu 10.04.
    This is what i got:

    rpereira@laen2:~/Downloads$ chmod +x zdesktop_1_0_4_build_1833_linux_i686.sh
    rpereira@laen2:~/Downloads$ ./zdesktop_1_0_4_build_1833_linux_i686.sh

    gzip: sfx_archive.tar.gz: not in gzip format

    I am sorry, but the installer file seems to be corrupted.
    If you downloaded that file please try it again. If you
    transfer that file with ftp please make sure that you are
    using binary mode.

    I downloaded 5 times, i check the size of the file

    -rwxr-xr-x 1 rpereira rpereira 10987415 2010-07-14 16:06 zdesktop_1_0_4_build_1833_linux_i686.sh.

    I tried to open on gedit and got the same error as Badaveil, with :
    "gedit has not been able to detect the character encoding.
    Please check that you are not trying to open a binary file.
    Select a character encoding from the menu and try again."

    But then i tried open with nano zdesktop_1_0_4_build_1833_linux_i686.sh and that worked fine.

    What else should i do? download from another computer?

    Regards

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Try the Zimbra Desktop 2 Beta 3 (you'll find details in the Zimbra Desktop forums) and see how you get on with that.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 11:41 AM
  2. [SOLVED] Install Problem in Ubuntu 6.06 Server
    By xtimox in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2008, 09:36 AM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  4. Ubuntu 64bit install?
    By R3dn3ck in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 11-28-2006, 03:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •