Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] ZD install problem, XP Pro, VHP, W7HP

  1. #1
    lbosowski is offline New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Thumbs down [SOLVED] ZD install problem, XP Pro, VHP, W7HP

    Seems like very popular problem here. I`m the next one.

    1. On XP Pro it helped when I`ve changed installation folder into Program Files
    2. On VHP - no bonus
    3. On W7HP - same.. zimbra desktop problem

    Please anyone find my error log. Hilfeeeee!
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    7

    Default

    i think it's the non-ascii user name. you may have to install to a different location.

    also, to run zd 1.0.x, user must be an admin user on windows machine. (no longer required in coming zd 2.0 release)

    Quote Originally Posted by lbosowski View Post
    Seems like very popular problem here. I`m the next one.

    1. On XP Pro it helped when I`ve changed installation folder into Program Files
    2. On VHP - no bonus
    3. On W7HP - same.. zimbra desktop problem

    Please anyone find my error log. Hilfeeeee!

  3. #3
    lbosowski is offline New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Thumbs down same situation on W7 with ZD2

    I have even no ideal where to find the log file...

    ----------------
    non-asci name was the cause

    BIG THANKS !
    Last edited by lbosowski; 02-12-2010 at 07:28 AM.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by lbosowski View Post
    I have even no ideal where to find the log file...
    Feel free to check the FAQs for the location of the log file:

    Zimbra Desktop 2 - Zimbra :: Wiki
    Zimbra Desktop 2 FAQ - Zimbra :: Wiki
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    pleo84103 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    5

    Default

    Here's a link to the Zimbra Desktop 2 FAQ

    Zimbra Desktop 2 FAQ - Zimbra :: Wiki


    Here's a link to where the data is located, and a section of faq,

    Zimbra Desktop 2 FAQ - Zimbra :: Wiki

    Where is the user data location?

    Each user's data is under her standard data location on the respective platforms are as follows:

    * Windows XP - C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\Zimbra\Zimbra Desktop
    * Windows Vista and 7 - C:\Users\<username>\AppData\Local\Zimbra\Zimbra Desktop
    * Mac OS Leopard and Snow Leopard - /Users/<username>/Library/Zimbra Desktop
    * Linux - <home>/zdesktop

    where <username> is the username of the user and <home> is the home directory of the user. In the rest of this FAQ we will refer to the user data location as <data>.

    A little farther down in the FAQ, there's a description of where the log file is:
    log file located at <data>/log/zdesktop.log

    Here's a section on how to start the error console

    What additional information can I collect to debug a UI display issue?

    In the Zimbra Desktop UI window, use Shift+F6 to reveal the status bar on the bottom. Click on the Settings icon at the right end of the status bar and select Tools -> Error Console. Then click "Errors" on the top to filter out non-error information. If there are any errors they will be helpful in debugging your issue.

    There's also a section in the FAQ on when things go wrong, as well as what to look for in log files, what to post, etc

    Good Luck! Let us know what you find!

  6. #6
    lbosowski is offline New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Thumbs up

    there was no logfiles at the adresses thats why I did not put anything with my 2nd post

    I`ve reported a bug[44608] and started to migrate my data to new asci-friendly user name.

    I hope the bug will be solved soon as I dont think too many "non-asci" people will be as patient as I was. Maybye some text info in readme or other popup would save the ZD`s reputation...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 06-30-2008, 11:26 PM
  2. Problem after transfering a Zimbra install
    By dspillett in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-01-2007, 04:57 PM
  3. Multi-server install - logger problem
    By mrfileio in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-29-2006, 06:53 AM
  4. different install problem
    By tachijuan in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 09-29-2005, 04:46 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 09-13-2005, 01:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •