Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: Zimbra Desktop won't run

  1. #1
    thermalben is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Zimbra Desktop won't run

    I just installed the latest Zimbra desktop and it's not working, all I get are the three icons animating in the shell window. I've been through a few other threads here but can't solve the problem. Log is below:

    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 6 folder mappings for service 'yahoo.com'
    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 2 attrs for service 'yahoo.com'
    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 19 folder mappings for service 'gmail.com'
    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 2 attrs for service 'gmail.com'
    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 5 folder mappings for service 'aol.com'
    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 8 folder mappings for service '.msexchange'
    2009-11-01 22:25:16,421 DEBUG [main] [] offline - Loading 9 folder mappings for service 'hotmail.com'
    2009-11-01 22:25:32,890 INFO [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    2009-11-01 22:25:33,250 INFO [main] [] log - Opened C:\Documents and Settings\xxxxx\Local Settings\Application Data\Zimbra\zdesktop\jetty\logs\access_log.2009-11-01
    2009-11-01 22:25:33,265 INFO [main] [] log - Started SelectChannelConnector@127.0.0.1:7633
    2009-11-01 22:25:33,328 INFO [service-port-ping] [] offline - service port is ready.
    2009-11-01 22:25:33,859 WARN [btpool0-2] [] system - shared-mime-info file error java.io.FileNotFoundException: C (The system cannot find the file specified)
    2009-11-01 22:27:18,171 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook executing
    2009-11-01 22:27:33,296 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook complete
    2009-11-01 22:33:20,984 DEBUG [main] [] offline - Loading 6 folder mappings for service 'yahoo.com'
    2009-11-01 22:33:21,000 DEBUG [main] [] offline - Loading 2 attrs for service 'yahoo.com'
    2009-11-01 22:33:21,000 DEBUG [main] [] offline - Loading 19 folder mappings for service 'gmail.com'
    2009-11-01 22:33:21,000 DEBUG [main] [] offline - Loading 2 attrs for service 'gmail.com'
    2009-11-01 22:33:21,000 DEBUG [main] [] offline - Loading 5 folder mappings for service 'aol.com'
    2009-11-01 22:33:21,000 DEBUG [main] [] offline - Loading 8 folder mappings for service '.msexchange'
    2009-11-01 22:33:21,000 DEBUG [main] [] offline - Loading 9 folder mappings for service 'hotmail.com'
    2009-11-01 22:33:48,531 INFO [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    2009-11-01 22:33:52,578 INFO [service-port-ping] [] offline - awaiting service port.
    2009-11-01 22:34:02,578 INFO [service-port-ping] [] offline - awaiting service port.
    2009-11-01 22:34:12,593 INFO [service-port-ping] [] offline - awaiting service port.
    2009-11-01 22:34:15,734 INFO [main] [] log - Opened C:\Documents and Settings\xxxxx\Local Settings\Application Data\Zimbra\zdesktop\jetty\logs\access_log.2009-11-01
    2009-11-01 22:34:18,093 INFO [main] [] log - Started SelectChannelConnector@127.0.0.1:7633
    2009-11-01 22:34:18,343 INFO [service-port-ping] [] offline - service port is ready.

  2. #2
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    log looks okay. which platform is this?

  3. #3
    thermalben is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Hi jmhe, I'm using Windows XP Pro.

  4. #4
    thermalben is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    soooo.. that's it?

  5. #5
    baldeagle is offline Starter Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    5

    Default Similar problem

    Zimbra desktop just stopped working yesterday. I tried restarting PC, uninstalling and reinstalling, restarting the service, but still hangs at the first screen.

    Running on Windows XP

    Until yesterday I though that it was a good piece of software ....

  6. #6
    sarah5656 is offline Starter Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    5

    Default

    The same thing happened to my Zimbra- I tried to open it and the icons just keep scrolling the page. I installed a new application and uninstalled my previous desktop, and the new one does the same thing-won't open..

  7. #7
    kjurkic is offline Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Rep Power
    5

    Thumbs down This needs to be FIXED!

    Quote Originally Posted by sarah5656 View Post
    The same thing happened to my Zimbra- I tried to open it and the icons just keep scrolling the page. I installed a new application and uninstalled my previous desktop, and the new one does the same thing-won't open..
    Howdy all, and hopefully some Zimbra folks will take this thread seriously.

    BACKGROUND: FWIW I have worked in IT 15 years, worked with linux over 10, I am not a noob. And yes I did STFF. The supplied "fixes" at Zimbra FAQ and this forum did not resolve the issue

    I have been running a trial of Zimbra Desktop & looking to replace our email server with the Zimbra Suite. I have had ZERO problems with the ZDesk on my Ubuntu 9.10 PC (3 weeks now), but today when I went to do an install on a WinXPsp3 PC for my first non-techie user...complete failure! This is VERY embarrassing after I have convinced this person how much better Zimbra is than the Outlook client they were using! Cannot launch, cannot uninstall

    (ATTENTION ZIMBRA SUPPORT>>>THIS IS VERY MUCH A SALES KILLER!!!!).

    At the very least, when an install goes south FOR ANY REASON, INCLUDING USER ERROR, your uninstall routine should be capable of removing all the detritus & registry entries. I don't care if its a batch file that runs in a terminal session. Needing a 3rd party removal utility smacks too much of malware.

    If Zimbra wants folks to move to the commercial offering, having a flaky "community edition" does not instil any confidence. I cannot sell management on purchasing the commercial version when something so basic, goes so wrong. I don't expect the application to never misbehave (been using MS crapware too long for that) but at least FIX THE INSTALL/UNINSTALL routine.

    Regards
    Ken

  8. #8
    thermalben is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Agreed 100% Ken. I'm still waiting for a solution here.. hopefully someone will reply. Meanwhile, I have to work out a temporary solution for offline storage.

  9. #9
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    In order to run ZD 1.0.x, user must be an admin user for the xp machine. Is this the case for you?

    In the coming ZD 2.0, we no longer require that.

    Also, please zip up these files and attach to this thread.

    log/zdesktop.out
    log/zdesktop.log
    .install4j/installation.log

    Quote Originally Posted by kjurkic View Post
    Howdy all, and hopefully some Zimbra folks will take this thread seriously.

    BACKGROUND: FWIW I have worked in IT 15 years, worked with linux over 10, I am not a noob. And yes I did STFF. The supplied "fixes" at Zimbra FAQ and this forum did not resolve the issue

    I have been running a trial of Zimbra Desktop & looking to replace our email server with the Zimbra Suite. I have had ZERO problems with the ZDesk on my Ubuntu 9.10 PC (3 weeks now), but today when I went to do an install on a WinXPsp3 PC for my first non-techie user...complete failure! This is VERY embarrassing after I have convinced this person how much better Zimbra is than the Outlook client they were using! Cannot launch, cannot uninstall

    (ATTENTION ZIMBRA SUPPORT>>>THIS IS VERY MUCH A SALES KILLER!!!!).

    At the very least, when an install goes south FOR ANY REASON, INCLUDING USER ERROR, your uninstall routine should be capable of removing all the detritus & registry entries. I don't care if its a batch file that runs in a terminal session. Needing a 3rd party removal utility smacks too much of malware.

    If Zimbra wants folks to move to the commercial offering, having a flaky "community edition" does not instil any confidence. I cannot sell management on purchasing the commercial version when something so basic, goes so wrong. I don't expect the application to never misbehave (been using MS crapware too long for that) but at least FIX THE INSTALL/UNINSTALL routine.

    Regards
    Ken

  10. #10
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    please attach the files I mentioned in #9. thx.

    Quote Originally Posted by baldeagle View Post
    Zimbra desktop just stopped working yesterday. I tried restarting PC, uninstalling and reinstalling, restarting the service, but still hangs at the first screen.

    Running on Windows XP

    Until yesterday I though that it was a good piece of software ....

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. postfix relay=none status=bounced for local mails
    By vdd in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2009, 08:05 AM
  2. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  3. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  4. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  5. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •