Results 1 to 3 of 3

Thread: unable to connect to IMAP server

  1. #1
    gdr777 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default unable to connect to IMAP server

    In setting up a IMAP account in both Linux and windows, the setup fails with "unable to connect to "xxxx.xxx:143" ...."

    I have tried putting the IP address rather than DNS name in the incoming server field, no luck.

    I am able to telnet to port 143 on the IMAP server, successfully, from any client (windows or linux). Thunderbird is the usual client around here, and has no problem connecting to the server in question. Please advise on any debugging I can try in account setup.

    thanks

  2. #2
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    Which version of zDesktop are you using ?

  3. #3
    gdr777 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    zdesktop 1.0.2

    while tailing the zdesktop.log, I think I am seeing that zdesktop is trying to STARTTLS. The server in question is only doing plain AUTH. The checkbox for encrypted connection is not checked during setup.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 05-27-2009, 01:32 PM
  2. Unable to connect to remote server
    By Xarz991 in forum Error Reports
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2009, 12:56 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 08-30-2007, 06:42 AM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •