Results 1 to 5 of 5

Thread: Zimbra just won't start

  1. #1
    ezu
    ezu is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    88
    Rep Power
    6

    Default Zimbra just won't start

    On installing Zimbra, it always gives error while starting the service. It just won't start. I have tried uninstalling and reinstalling at least three-four times by now.
    It will give the following error all the time (zdesktop.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience) followed by "Could not access Yahoo Zimbra Desktop server. If issue persists after reinstall, please check logs for errors and report to THIS forum".
    It also gives the zimlets could not be injected and some features will not be available error also at many times.

  2. #2
    jmhe is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    7

    Default

    please attach the logs. thanks.

    log/zdesktop.out
    log/zdesktop.log
    .install4j/installation.log

    Quote Originally Posted by ezu View Post
    On installing Zimbra, it always gives error while starting the service. It just won't start. I have tried uninstalling and reinstalling at least three-four times by now.
    It will give the following error all the time (zdesktop.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience) followed by "Could not access Yahoo Zimbra Desktop server. If issue persists after reinstall, please check logs for errors and report to THIS forum".
    It also gives the zimlets could not be injected and some features will not be available error also at many times.

  3. #3
    ezu
    ezu is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    88
    Rep Power
    6

    Default Zimbra just won't start

    Quote Originally Posted by jmhe View Post
    please attach the logs. thanks.

    log/zdesktop.out
    log/zdesktop.log
    .install4j/installation.log
    I have filed a private bug 37713 in Bugzilla. The installation.log is attached there. The log directory is empty. (May be as Zimbra never started in first place to log anything).

  4. #4
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    ezu, could you try to reinstall? thanks!

  5. #5
    ezu
    ezu is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    88
    Rep Power
    6

    Default Zimbra just won't start

    Quote Originally Posted by jjzhuang View Post
    ezu, could you try to reinstall? thanks!
    The problem is now resolved. However, it was not by reinstalling Zimbra. I had already tried that three to four times. I had reinstalled Zimbra after uninstalling it manually by executing the uninstall program, reinstalled and allowed the new installation to detect the old one and uninstalled and installed by new installer etc. Nothing helped.

    What finally helped this time around was reinstalling Windows XP SP3.

    I read somewhere that Zimbra installation on Windows works fine. I have a separate experience as each and every time (I repeat, almost each and every time) there was a new release of Zimbra, I had to try installing Zimbra at least three to four times before the service will start properly. I do not know what the problem is but there is some for sure somewhere. It is annoying at best as finally after reinstalling few times, it does start. Also, it has nothing to do with Windows XP SP3 as most of the times, I used to install it on my laptop which is running Windows Vista Home Premium SP1. Only after the missing yahoo server mail symptom disappeared, did I start using Zimbra regularly on my desktop and it was at that point of time when I faced the problem on the desktop (Windows XP SP3).
    Last edited by ezu; 05-06-2009 at 08:47 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 04:42 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 01-20-2009, 01:06 PM
  3. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  4. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  5. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •