Results 1 to 9 of 9

Thread: Languages in 5.0

  1. #1
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default Languages in 5.0

    Hi all.

    I thought 5.0 was supposed to have all the languages "inside"...

    I actually found all the languages files but it (Zimbra) does not seem to be able to display them correctly depending on the browser language.

    I checked the release notes and saw we were able to change the language as a user ("preferences", "general" tab) but found nothing in the Admin UI about this either.

    Do we (admins) have to force it by CLI ?
    This would be "zmprov mc default zimbraPrefLocale fr_FR" for french.

    Did the "automagic language choice" (based on browser) disappear to be replaced by the user choice ?
    Last edited by Klug; 12-20-2007 at 11:14 PM.

  2. #2
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    18

    Default

    We will take the user choice (from prefs) first. If that is not set we'll use the browser lang setting.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    friedmar is offline Loyal Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    89
    Rep Power
    9

    Thumbs up

    For German it works!

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    It also works for French by changing the option in the User Preferences/General tab.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Achim.Theobald is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germany, Saarland, Saarbruecken
    Posts
    53
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    It also works for French by changing the option in the User Preferences/General tab.
    Hi Bill,

    I use Firefox 2.x on W32 and Suse 10.3 in german. Now i change the language in zimbra from German to english and login new. I have select "Always compose in new window", the zimbra main window is in english but the new window is in german.

    Cu

    Achim

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Hi Achim

    You're correct, it does still use the browser language for the buttons. I'd been testing it with a compose in the same window and hadn't noticed that behaviour. Could you please check bugzilla to see if it's been reported and if not file it as a bug?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    Maybe I was not clear enough : after upgrade, all accounts were in "US English" (thus giving us an english interface). I used the CLI and "fixed" it.

    I haven't hit the "button in browser language" bug because we're all using french browsers here 8)

    However, I found some mistakes in the translation.
    Bill, as it's now "Zimbra handled", do you know the way to submit new/fixed translations ?

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    Maybe I was not clear enough : after upgrade, all accounts were in "US English" (thus giving us an english interface). I used the CLI and "fixed" it.
    I didn't understand that from your earlier post. If it changed the default language I guess it's most likely a bug.

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    However, I found some mistakes in the translation.
    Bill, as it's now "Zimbra handled", do you know the way to submit new/fixed translations ?
    If this is for the Zimbra supplied translations then it's the usual bugzilla route or post in the forums, I think bugzilla would be the better place to file it. There was a post earlier from GregA about the new translations, just in case you didn't see it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    I did not, you're right.
    Sorry.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 5.0 GA and Debian 4
    By Dirk in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 06-19-2008, 08:07 AM
  2. Outlook 2007 Beta Overview
    By GregA in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2008, 04:24 PM
  3. ZCS 5.0 FOSS is Released!!!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2007, 12:21 PM
  4. Zimbra 5.0 release date?
    By SSS in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 10-22-2007, 08:16 PM
  5. Apple's J2SE 5.0 Release 4
    By demtracker in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 04-19-2006, 09:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •