Results 1 to 7 of 7

Thread: Zimbra Desktop Exchange 2007 login problem.

  1. #1
    Viser is offline Starter Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default Zimbra Desktop Exchange 2007 login problem.

    Hi,

    I have issues when sync zdesktop 2_0_b10580_linux_i686 with the Exchange 2007 server.

    I faced with following message during login:
    User account authentication failed. Please check username and password.

    Here is log:
    2010-12-03 20:04:13,368 INFO [btpool0-4] [] datasource - Testing: DataSource: { id=640323ee-723f-457e-9166-305b0480e310, type=imap, isEnabled=true, name=<name>, host=<serverName.com>, port=143, connectionType=cleartext, username=<domain>\<user>, folderId=1 }
    2010-12-03 20:04:13,369 DEBUG [btpool0-4] [] datasource - Connect timeout = 60, read timeout = 60
    2010-12-03 20:04:13,389 DEBUG [btpool0-4] [] imap - S: * OK Microsoft Exchange Server 2007 IMAP4 service ready
    2010-12-03 20:04:13,390 DEBUG [btpool0-4] [] imap - C: C01 CAPABILITY
    2010-12-03 20:04:13,391 DEBUG [btpool0-4] [] imap - S: * CAPABILITY IMAP4 IMAP4rev1 LOGINDISABLED IDLE NAMESPACE LITERAL+
    2010-12-03 20:04:13,391 DEBUG [btpool0-4] [] imap - S: C01 OK CAPABILITY completed.
    2010-12-03 20:04:13,392 DEBUG [btpool0-4] [] imap - C: C02 LOGIN "<domain>\\<user>" <password>
    2010-12-03 20:04:13,392 DEBUG [btpool0-4] [] imap - S: C02 BAD Command received in Invalid state.
    2010-12-03 20:04:13,393 WARN [btpool0-4] [] datasource - Test failed: DataSource: { id=640323ee-723f-457e-9166-305b0480e310, type=imap, isEnabled=true, name=<name>, host=<serverName.com>, port=143, connectionType=cleartext, username=<domain>\<user>, folderId=1 }
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Unable to connect to IMAP server: DataSource: { id=640323ee-723f-457e-9166-305b0480e310, type=imap, isEnabled=true, name=<name>, host=<serverName.com>, port=143, connectionType=cleartext, username=<domain>\<user>, folderId=1 }
    ExceptionId:btpool0-4:1291399453393:10e192aab33b5749
    Code:service.FAILURE

    I have no problems using davmail, evolution with these settings.
    I tried other combinations of domain name and user name such as <domain>\\<user> or <domain>\<user>@<serverName.com> no luck

    Thanks for any information on this.

  2. #2
    vkokaram is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Has anyone answered this? I am having the same exact problem.

  3. #3
    vkokaram is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    I have the follow error;

    Cannot connect to "mercury.kokaram.org:143". Please check host/port and network connectivity. I am running Ubuntu Desktop 11.4 and I have crossover installed running Outlook 2007 which works fine. I am using the Exchange MAPI connector, it does say it is a beta.

  4. #4
    vkokaram is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Below is the log output;

    2011-01-17 08:04:23,553 DEBUG [main] [] offline - DB migration check started...
    2011-01-17 08:04:23,626 DEBUG [main] [] offline - DB migration done
    2011-01-17 08:04:23,626 DEBUG [main] [] offline - zimbra db optimize started...
    2011-01-17 08:04:23,839 DEBUG [main] [] offline - zimbra db optimize done
    2011-01-17 08:04:25,074 INFO [main] [] extensions - Loading extensions from /opt/zimbra/zdesktop/lib/ext
    2011-01-17 08:04:25,075 INFO [main] [] extensions - Initializing extensions
    2011-01-17 08:04:25,228 DEBUG [main] [] offline - Deploying new zimlets...
    2011-01-17 08:04:25,229 DEBUG [main] [] offline - Zimlets deployment done.
    2011-01-17 08:04:25,412 INFO [main] [] extensions - Post-Initializing extensions
    2011-01-17 08:04:25,606 INFO [main] [] mailbox - Servlet UserServlet starting up
    2011-01-17 08:04:25,733 DEBUG [main] [] offline - Loaded 6 folder mappings for service 'yahoo.com'
    2011-01-17 08:04:25,733 DEBUG [main] [] offline - Loaded 16 folder mappings for service 'gmail.com'
    2011-01-17 08:04:25,733 DEBUG [main] [] offline - Loaded 3 folder mappings for service 'aol.com'
    2011-01-17 08:04:25,733 DEBUG [main] [] offline - Loaded 13 folder mappings for service '.msexchange'
    2011-01-17 08:04:25,733 DEBUG [main] [] offline - Loaded 5 folder mappings for service 'me.com'
    2011-01-17 08:04:25,734 INFO [main] [] offline - Loaded datasource configuration from '/home/vkokaram/zdesktop/conf/datasource.xml'
    2011-01-17 08:04:26,338 INFO [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    2011-01-17 08:04:26,686 INFO [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    2011-01-17 08:04:26,778 INFO [main] [] log - Started SelectChannelConnector@127.0.0.1:50705
    2011-01-17 08:04:26,965 INFO [sync-manager-init] [] offline - service port is ready.
    2011-01-17 08:04:27,436 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Error Reports": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:2
    2011-01-17 08:04:27,436 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Tags": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,436 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "ROOT": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,436 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Trash": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,436 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Chats": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,437 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Notebook": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,437 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Junk": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,437 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Notification Mountpoints": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,437 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Tasks": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,437 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Calendar": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,437 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Emailed Contacts": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,438 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Inbox": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,438 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Briefcase": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,438 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Sent": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,439 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "ffffffff-ffff-ffff-ffff-ffffffffffff": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:0
    2011-01-17 08:04:27,439 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Conversations": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,439 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "USER_ROOT": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,439 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Contacts": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,439 INFO [sync-manager-init] [] mailbox - "Drafts": Decoded metadata folder counts (c0/d0/u0/du0/s0) i4ms:1
    2011-01-17 08:04:27,837 INFO [btpool0-2] [] extensions - Loading extensions from /opt/zimbra/zdesktop/lib/ext
    2011-01-17 08:05:24,220 INFO [btpool0-2] [] datasource - Testing: DataSource: { id=06e4db4f-3bad-43b8-8b79-7a505bb3e82d, type=imap, isEnabled=true, name=Home, host=mercury.kokaram.org, port=143, connectionType=cleartext, username=vkokaram, folderId=1 }
    2011-01-17 08:05:24,240 DEBUG [btpool0-2] [] datasource - Connect timeout = 60, read timeout = 60
    2011-01-17 08:05:45,300 WARN [btpool0-2] [] datasource - Test failed: DataSource: { id=06e4db4f-3bad-43b8-8b79-7a505bb3e82d, type=imap, isEnabled=true, name=Home, host=mercury.kokaram.org, port=143, connectionType=cleartext, username=vkokaram, folderId=1 }
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Unable to connect to IMAP server: DataSource: { id=06e4db4f-3bad-43b8-8b79-7a505bb3e82d, type=imap, isEnabled=true, name=Home, host=mercury.kokaram.org, port=143, connectionType=cleartext, username=vkokaram, folderId=1 }
    ExceptionId:btpool0-2:1295269545298:9153544c7221f0f8
    Code:service.FAILURE
    at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE (ServiceException.java:248)
    at com.zimbra.cs.datasource.imap.ConnectionManager.ne wConnection(ConnectionManager.java:161)
    at com.zimbra.cs.datasource.imap.ConnectionManager.op enConnection(ConnectionManager.java:83)
    at com.zimbra.cs.datasource.imap.ImapSync.connect(Ima pSync.java:109)
    at com.zimbra.cs.datasource.imap.ImapSync.test(ImapSy nc.java:71)
    at com.zimbra.cs.offline.OfflineImport.test(OfflineIm port.java:89)
    at com.zimbra.cs.datasource.DataSourceManager.test(Da taSourceManager.java:176)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. testDataSource(OfflineProvisioning.java:555)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. createDataSourceAccount(OfflineProvisioning.java:6 27)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. createAccount(OfflineProvisioning.java:450)
    at com.zimbra.cs.service.admin.CreateAccount.handle(C reateAccount.java:64)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:420)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:274)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:158)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doWork(SoapServlet.jav a:291)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:212)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:727)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:181)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:820)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Ser vletHolder.java:511)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(Se rvletHandler.java:390)
    at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle( SecurityHandler.java:216)
    at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(Se ssionHandler.java:182)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(Co ntextHandler.java:765)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebA ppContext.java:418)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection .handle(ContextHandlerCollection.java:230)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle (HandlerCollection.java:114)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(Ha ndlerWrapper.java:152)
    at org.mortbay.jetty.handler.rewrite.RewriteHandler.h andle(RewriteHandler.java:230)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(Ha ndlerWrapper.java:152)
    at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(Htt pConnection.java:543)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.co ntent(HttpConnection.java:939)
    at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser. java:755)
    at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpPa rser.java:212)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnec tion.java:405)
    at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(Selec tChannelEndPoint.java:413)
    at org.mortbay.thread.BoundedThreadPool$PoolThread.ru n(BoundedThreadPool.java:451)
    Caused by: java.net.ConnectException: Connection timed out
    at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(Unknown Source)
    at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(Unknown Source)
    at java.net.PlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
    at java.net.SocksSocketImpl.connect(Unknown Source)
    at java.net.Socket.connect(Unknown Source)
    at com.zimbra.cs.mailclient.MailConnection.newSocket( MailConnection.java:443)
    at com.zimbra.cs.mailclient.MailConnection.connect(Ma ilConnection.java:83)
    at com.zimbra.cs.datasource.imap.ConnectionManager.ne wConnection(ConnectionManager.java:142)
    ... 36 more
    2011-01-17 08:09:08,459 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook executing
    2011-01-17 08:09:08,460 INFO [Shutdown] [] log - Graceful shutdown SelectChannelConnector@127.0.0.1:50705
    2011-01-17 08:09:08,479 INFO [Shutdown] [] log - Graceful shutdown org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext@1d2b01b{/service,/opt/zimbra/zdesktop/jetty/webapps/service}
    2011-01-17 08:09:08,479 INFO [Shutdown] [] log - Graceful shutdown org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext@8809ce{/zimbra,/opt/zimbra/zdesktop/jetty/webapps/zimbra}
    2011-01-17 08:09:08,479 INFO [Shutdown] [] log - Graceful shutdown org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext@1f6d2e3{/zimlet,/opt/zimbra/zdesktop/jetty/webapps/zimlet}
    2011-01-17 08:09:10,494 INFO [Shutdown] [] mailbox - Servlet UserServlet shutting down
    2011-01-17 08:09:10,751 WARN [Shutdown] [] ZimbraHttpConnectionManager - shutting down http client idle connection reaper thread
    2011-01-17 08:09:10,856 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook complete
    vkokaram@LAP-D630:~/zdesktop/log$

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by vkokaram View Post
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Unable to connect to IMAP server: DataSource: { id=06e4db4f-3bad-43b8-8b79-7a505bb3e82d, type=imap, isEnabled=true, name=Home, host=mercury.kokaram.org, port=143,connectionType=cleartext, username=vkokaram, folderId=1 }
    If you read the error you'd see the reason is that you can't connect to the server, are you using the correct port? You also should not be using a cleartext connection to a mail server, your data and password/username can be sniffed when you're using that type of connection.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    vkokaram is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Thank you for the reply, but it can access the server, I have left the default ports as specified by th edefault config. I am just trying to connect to an internal MS Exchange 2007 server and whiel it is trying to connect I notice it is using the loopback address of 127.0.0.1 even though I have specified the server.

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by vkokaram View Post
    Thank you for the reply, but it can access the server,
    Obviously it can't otherwise it wouldn't give you that error message.

    Quote Originally Posted by vkokaram View Post
    I have left the default ports as specified by th edefault config.
    Have you actually checked that your server uses port 143 for an IMAP connection by doing a telnet to it from your workstation?

    Quote Originally Posted by vkokaram View Post
    I am just trying to connect to an internal MS Exchange 2007 server and whiel it is trying to connect I notice it is using the loopback address of 127.0.0.1 even though I have specified the server.
    What is using the loopback address and how have you determined that?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZCS7 Beta only Listens on IPv6
    By tobru in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2011, 03:31 AM
  2. Old Backup stay in TO_DELETE status and no clearing..
    By bartounet in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2010, 07:40 AM
  3. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 05:16 AM
  4. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  5. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •