Results 1 to 8 of 8

Thread: Account Authentication Failed

  1. #1
    ankitsethi12 is offline New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default Account Authentication Failed

    When i tried to sync my account with zimbra, it downloads 70% of the messages and then a error displays, which says ACCOUNT AUTHENTICATION FAILED.. Can you please help me sort out this problem..
    Last edited by ankitsethi12; 08-14-2009 at 03:55 AM.

  2. #2
    WCG
    WCG is offline New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    I have the same problem. Please advise. Thank you!

  3. #3
    pcOxygen is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Burkesville, KY
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    In Zimbra "My Accounts" click on "Edit" for the account that is failing authentication. In the Sending Mail section, tick the box that says Authentication "Username and password required to send mail". Then enter your email account user name and password. Then Validate and Save.

  4. #4
    ankitsethi12 is offline New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by pcOxygen View Post
    In Zimbra "My Accounts" click on "Edit" for the account that is failing authentication. In the Sending Mail section, tick the box that says Authentication "Username and password required to send mail". Then enter your email account user name and password. Then Validate and Save.
    thanx, problem solved

  5. #5
    WCG
    WCG is offline New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you, pCOxygen. Question- does your tip apply to zimbra desktop (ZD)? I can't seem to find "My Accounts" button in my version of ZD. However, my ZD has an "Account Setup" button which allows me to go back to edit the account, then validate and save.

    Does the "My Accounts" button appear if I have multiple accounts registered?

    In any case, my ZD seems to be functioning properly now. So, thank you again!

    WCG

  6. #6
    pcOxygen is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Burkesville, KY
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by WCG View Post
    Thank you, pCOxygen. Question- does your tip apply to zimbra desktop (ZD)? I can't seem to find "My Accounts" button in my version of ZD. However, my ZD has an "Account Setup" button which allows me to go back to edit the account, then validate and save.

    Does the "My Accounts" button appear if I have multiple accounts registered?

    In any case, my ZD seems to be functioning properly now. So, thank you again!

    WCG
    That is correct. If you're viewing Zimbra Desktop the "Account Setup" will appear at the top-right section of the page and take you to "My Accounts" window. I believe you have the same version as I do.

    Thanks for posting back and letting us know this worked.

    P.S. The reason why I know about this "Account Authentication Failed" is because I were receiving the same error, until I figured out the problem and it's solution.

  7. #7
    ankitsethi12 is offline New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default Authentication Failed----Synchronisation Error

    Initially my problem was solved as far as the "Authentication Failed Error" was concerned. I used to go to Account set up, put my password again and it used to synchronise problem. But since yesterday, when i put my password again in Account Setup, it says "account validated" but it does not start synchronisation. There is no button to which i can click so that synchronisation starts. Please help me solve this problem.

  8. #8
    chiomzie is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default failed authentication

    i have the ZD, i click the reset or edit buttom whenever i get this error report BUTTTTTTT time and time again i still get the same error.
    pls pls pls help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 04:42 PM
  2. Help!!! Moving ZCS does not work!
    By ASebestian in forum Migration
    Replies: 7
    Last Post: 02-12-2009, 06:06 PM
  3. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 12:03 PM
  4. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 11:29 AM
  5. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 10:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •