Results 1 to 7 of 7

Thread: compose email in a new window is SO SLOOWWW

  1. #1
    rocaveli is offline Active Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    29
    Rep Power
    6

    Default compose email in a new window is SO SLOOWWW

    when I click the 'open in new window' button on the top-right of the compose-email screen, the new screen displays the random zimbra icons for 8-10 seconds before loading up the empty screen. this gets annoying when i have to do it for every email sent (because i need to sift through inbox as im replying to figure out what to write)

    any fix planned? i saw this "http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=27918" that described the problem as "fixed"....I hope this wasn't "fixed"

  2. #2
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    there may be a desktop specific issue that is different from the bug 27918. please open a new bug for this. thanks!

  3. #3
    rocaveli is offline Active Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    29
    Rep Power
    6

    Default

    are you saying that on other computers the window loads faster? that it's a problem specific to my machine or others like it?

    (my comp is brand new, 4gb ram)

  4. #4
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    no, I'm saying we are investigating this. thanks!

  5. #5
    Tylast is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    It's only appx 4 seconds, but compare that to less than 1 using Yahoo Mail via the browser. It does get annoying. Also, the new message window doesn't remember it's last position. It always goes back to top left of the screen.

  6. #6
    rocaveli is offline Active Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    29
    Rep Power
    6

    Default

    or less than 1 second using any other mail software... is it a function of the programming language Zimbra is written in that the window opening is so slow?

  7. #7
    mayk.backus is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    the Netherlands
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    i don't experience any slow opening of the new mail window. When i click it, it appears in just under 2 seconds.

    My system is an ubuntu 8.04 , core 2 due 1.8 with 2 gig ram, 5400 rpm disk , thinkpad t60 .

    Any speed improvements are allways welcome.. But perhaps this could be a windows only issue ?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AJAX Client Compose Window Loads Very Slowly
    By sqb in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 05-07-2008, 06:33 PM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM
  4. ie6 and compose popup window
    By rodolico in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2006, 09:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •