Results 1 to 7 of 7

Thread: Tasks in ZD Beta 3

  1. #1
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default Tasks in ZD Beta 3

    I'm getting hundreds of the following error reports in my Zimbra Desktop Beta 3 client. I tried to start using tasks, but I noticed a few problems. Aside from these error reports, I noticed that sometimes if I created a task then went back and edited it later, rather than changing the task, it would duplicate it. The new copy of the task contains the edit I made, while the old version doesn't. Trying to delete the old version of the task in fact instead deletes the new one. Subsequently trying to delete the old version of the task (AGAIN) doesn't do anything. Below is an error report. These keep coming in at the rate of 10 per minute or so. The item in question in the error below is one of the tasks in question that I tried to change.

    Note: Logging into the web client doesn't reveal duplicated tasks. The version of the tasks on the web client appeared to always be the new version of the task. There's one possible exception to that, but I wasn't sure.

    Product name: Zimbra Desktop
    Product version: 0.90
    Build ID: 1278
    Release type: BETA
    OS Platform: Windows XP x86 5.1
    Time of event: 2008-08-22 10:14:45
    Error type: service.FAILURE
    Error summary: calendar sync failed

    ----------------------------------------------------------------------------
    Affected data - PLEASE REMOVE ANY SENSITIVE INFORMATION (size=5814):
    ----------------------------------------------------------------------------

    <SetTaskRequest f="" t="65" l="15" xmlns="urn:zimbraMail">
    <default ptst="NE">
    <m>
    <inv type="task" seq="1" compNum="0" id="50622">
    <tz stdoff="-360" dayoff="-300" id="(GMT-06.00) Central Time (US &amp; Canada)">
    <standard sec="0" hour="2" wkday="1" min="0" mon="11" week="1"/>
    <daylight sec="0" hour="2" wkday="1" min="0" mon="3" week="2"/>
    </tz>
    <comp d="1219418002000" class="PUB" loc="" seq="1" uid="7d52a0f8-bf82-4cfa-8425-aaf6871542a6" status="NEED" allDay="1" isOrg="1" calItemId="50623" percentComplete="0" compNum="0" rsvp="0" x_uid="7d52a0f8-bf82-4cfa-8425-aaf6871542a6" name="PLACS - Simple external usb hd backup script for office (not remote rsync or multiple copies). Consider TMDA on mailserver, etc. if that's not good enough." priority="5">
    <fr>Office Backup - Try placs backup over internet to sei backup. Need limit on d/l speed for offsite backups - create 2nd concurrent spawned-off script ...</fr>
    <desc>Office Backup - Try placs backup over internet to sei backup. Need limit on d/l speed for offsite backups - create 2nd concurrent spawned-off script for remote backups (so as to not hold up regular backups). Set up mailserver backup script with external HD and CURRENT file like sei (and check USB drive "df" like SEI), and do DNS server(s). Consider a mysqldump on linuxweb every day that will in turn be backed up? Retry scripts for broken ssh connections (if this works maybe undo some of the timeout commands, etc., except for rsync timeout=10000), with the "--inplace" and "--no-whole-file" options, since it usually dies on a large file and will just keep trying over and over. Under certain circumstances wan backup doesn't seem to loop? Move other linuxweb backups to WAN script, or eliminate completely if new script is trustworthy. Also, rename all linuxweb folders on all backup drives to Southern Enterprises (at least for root for now). Get one good copy and then put it on all drives through a local network copy. (see SomeNotes). Also, still dies after a while, even with loop, maybe some /sys/ files killing it? Or maybe now it's working, it's just not showing completed block on report, maybe lower speed further. Wed drive has a full good copy to kickstart other drives.
    </desc>
    <or d="BJ Quinn" a="bj@placs.net" url="bj@placs.net"/>
    <s d="20080822"/>
    <e d="20080822"/>
    </comp>
    </inv>
    <mp part="TEXT" ct="multipart/alternative" s="5700">
    <mp part="1" ct="text/plain" s="1322">
    <content>Office Backup - Try placs backup over internet to sei backup. Need limit on d/l speed for offsite backups - create 2nd concurrent spawned-off script for remote backups (so as to not hold up regular backups). Set up mailserver backup script with external HD and CURRENT file like sei (and check USB drive "df" like SEI), and do DNS server(s). Consider a mysqldump on linuxweb every day that will in turn be backed up? Retry scripts for broken ssh connections (if this works maybe undo some of the timeout commands, etc., except for rsync timeout=10000), with the "--inplace" and "--no-whole-file" options, since it usually dies on a large file and will just keep trying over and over. Under certain circumstances wan backup doesn't seem to loop? Move other linuxweb backups to WAN script, or eliminate completely if new script is trustworthy. Also, rename all linuxweb folders on all backup drives to Southern Enterprises (at least for root for now). Get one good copy and then put it on all drives through a local network copy. (see SomeNotes). Also, still dies after a while, even with loop, maybe some /sys/ files killing it? Or maybe now it's working, it's just not showing completed block on report, maybe lower speed further. Wed drive has a full good copy to kickstart other drives.
    </content>
    </mp>
    <mp part="2" ct="text/html" s="1709">
    <content>&lt;html>&lt;head>&lt;style>p { margin: 0; }&lt;/style>&lt;/head>&lt;body>&lt;div style="font-family: Times New Roman; font-size: 12pt; color: #000000">Office Backup - Try placs backup over internet to sei backup.&amp;nbsp; Need limit on d/l speed for offsite backups - create 2nd concurrent spawned-off script for remote backups (so as to not hold up regular backups).&amp;nbsp; Set up mailserver backup script with external HD and CURRENT file like sei (and check USB drive &amp;quot;df&amp;quot; like SEI), and do DNS server(s).&amp;nbsp; Consider a mysqldump on linuxweb every day that will in turn be backed up?&amp;nbsp; Retry scripts for broken ssh connections (if this works maybe undo some of the timeout commands, etc., except for rsync timeout=10000), with the &amp;quot;--inplace&amp;quot; and &amp;quot;--no-whole-file&amp;quot; options, since it usually dies on a large file and will just keep trying over and over.&amp;nbsp; Under certain circumstances wan backup doesn&amp;#39;t seem to loop?&amp;nbsp; Move other linuxweb backups to WAN script, or eliminate completely if new script is trustworthy.&amp;nbsp; Also, rename all linuxweb folders on all backup drives to Southern Enterprises (at least for root for now).&amp;nbsp; Get one good copy and then put it on all drives through a local network copy. (see SomeNotes).&amp;nbsp; Also, still dies after a while, even with loop, maybe some /sys/ files killing it?&amp;nbsp; Or maybe now it&amp;#39;s working, it&amp;#39;s just not showing completed block on report, maybe lower speed further.&amp;nbsp; Wed drive has a full good copy to kickstart other drives.&lt;style>p { margin: 0; }&lt;/style>&lt;div style="font-family: Times New Roman; font-size: 12pt; color: rgb(0, 0, 0);">&lt;/div>&lt;/div>&lt;/body>&lt;/html></content>
    </mp>
    </mp>
    </m>
    </default>
    <replies/>
    </SetTaskRequest>

    ----------------------------------------------------------------------------
    Failure details:
    ----------------------------------------------------------------------------

    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Failed setting calendar item id=50623
    ExceptionId:sync-timer-bj@placs.net:1219418085508:1aa148c80349f018
    Code:service.FAILURE
    at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE (ServiceException.java:253)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.setCalendarItem( InitialSync.java:762)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.syncCalendarItem (InitialSync.java:619)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DeltaSync.deltaSync(DeltaSyn c.java:250)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DeltaSync.sync(DeltaSync.jav a:91)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DeltaSync.sync(DeltaSync.jav a:75)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxSync.sync(MailboxSync .java:196)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailbox.sync(OfflineM ailbox.java:115)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailbox.syncOnTimer(O fflineMailbox.java:96)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DesktopMailbox$1.run(Desktop Mailbox.java:117)
    at java.util.TimerThread.mainLoop(Unknown Source)
    at java.util.TimerThread.run(Unknown Source)
    Caused by: com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: No such blob: mailbox=2, item=50623, change=57304
    ExceptionId:sync-timer-bj@placs.net:1219418085508:1aa148c80349f018
    Code:mail.NO_SUCH_BLOB
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException.NO_SUCH _BLOB(MailServiceException.java:264)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailItem.getBlob(MailItem.ja va:853)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailbox.syncChangeIds (OfflineMailbox.java:505)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.setCalendarItem( InitialSync.java:752)
    ... 10 more

    ----------------------------------------------------------------------------
    Last edited by bjquinn; 08-22-2008 at 08:22 AM.

  2. #2
    faulpaul is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    I get messages like that when trying to marke tasks as complete in the Desktop Client

    see task usage

    Paul

  3. #3
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default

    Basically, it looks like you can't change tasks in any way in ZD Beta 3, without getting these errors. As I mentioned, it appears that ZD makes the correct updates to the server, which can be seen through the web client.

  4. #4
    faulpaul is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    is there a bug filed in for that or should I open one?

    Paul

  5. #5
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Please open a bug with this information. Thanks!

  6. #6
    faulpaul is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    50
    Rep Power
    6

  7. #7
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    fixed and will be in next cut.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. reoccurring tasks error
    By rib in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2008, 10:06 AM
  2. Outlook 2007 Beta Overview
    By GregA in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2008, 04:24 PM
  3. Tasks subscription in iCal
    By mikelcu in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2008, 08:48 PM
  4. [SOLVED] 5 beta2- shared tasks worked &amp; now don't
    By neilmc in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 08-29-2007, 07:47 PM
  5. Zimbra Apple iSync Beta
    By KevinH in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 47
    Last Post: 03-23-2006, 08:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •