Results 1 to 10 of 10

Thread: 0.51 Initial Feedback

  1. #1
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,374
    Rep Power
    10

    Default 0.51 Initial Feedback

    0.51 is working on completing its initial sync (about 1.1 GB), so I thought I'd post what I've seen so far vs. 0.38.

    1. Java with 0.51 uses about 12% of CPU instead of the 99.5% of CPU 0.38 used.

    2. I had to stop and restart 0.38 several times a day, and several times to complete the initial sync. Although 0.51 has yet to complete the initial sync, 0.38 had had to be stopped and restarted several times by this point during the initial sync.

    3. I have some big (10MB+ attachments). 0.51's log frequently reports the following when syncing an email with a large attachment:
    2007-07-28 13:12:48,203 WARN [Timer-Offline-Main] [] HttpMethodBase - Going to buffer response body of large or unknown size. Using getResponseBodyAsStream instead is recommended.

    4. Thanks for adding the Calendar!

    As I see more things, I'll post.

    All the best,
    Mark

  2. #2
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Thanks for your feedback!

  3. #3
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,374
    Rep Power
    10

    Default

    Uh oh...

    The initial sync completed just fine. Fired up the laptop today, started zdesktop, and am getting the following errors now:

    2007-07-29 20:54:09,743 WARN [Timer-Offline-Main] [] offline - cannot sync: error fetching mailbox/account for acct id 53b14cd5-2801-4a96-a5d2-df4732939ed9
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: fetching folder data for mailbox 1
    at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE (ServiceException.java:175)
    at com.zimbra.cs.db.DbMailItem.getFoldersAndTags(DbMa ilItem.java:1656)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.loadFoldersAndTags(M ailbox.java:1251)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.beginTransaction(Mai lbox.java:987)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.beginTransaction(Mai lbox.java:940)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.getConfig(Mailbox.ja va:1011)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.<init>(Mailbox.java: 416)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailbox.<init>(Offlin eMailbox.java:101)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailboxManager.instan tiateMailbox(OfflineMailboxManager.java:71)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByI d(MailboxManager.java:386)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByA ccountId(MailboxManager.java:273)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByA ccountId(MailboxManager.java:226)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailboxManager$SyncTa sk.run(OfflineMailboxManager.java:86)
    at java.util.TimerThread.mainLoop(Unknown Source)
    at java.util.TimerThread.run(Unknown Source)
    Caused by: java.sql.SQLException: Table/View 'MBOXGROUP1.REVISION' does not exist.
    at org.apache.derby.impl.jdbc.SQLExceptionFactory.get SQLException(SQLExceptionFactory.java:45)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.Util.generateCsSQLExcep tion(Util.java:203)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.TransactionResourceImpl .wrapInSQLException(TransactionResourceImpl.java:3 80)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.TransactionResourceImpl .handleException(TransactionResourceImpl.java:345)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.handleE xception(EmbedConnection.java:1378)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.ConnectionChild.handleE xception(ConnectionChild.java:81)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement. <init>(EmbedPreparedStatement.java:144)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement2 0.<init>(EmbedPreparedStatement20.java:83)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement3 0.<init>(EmbedPreparedStatement30.java:63)
    at org.apache.derby.jdbc.Driver30.newEmbedPreparedSta tement(Driver30.java:93)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.prepare Statement(EmbedConnection.java:742)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.prepare Statement(EmbedConnection.java:586)
    at org.apache.commons.dbcp.DelegatingConnection.prepa reStatement(DelegatingConnection.java:216)
    at org.apache.commons.dbcp.PoolingDataSource$PoolGuar dConnectionWrapper.prepareStatement(PoolingDataSou rce.java:323)
    at com.zimbra.cs.db.DbPool$Connection.prepareStatemen t(DbPool.java:113)
    at com.zimbra.cs.db.DbMailItem.getFoldersAndTags(DbMa ilItem.java:1640)
    ... 13 more


    Let me know what I can do to test!

    All the best,
    Mark

  4. #4
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Your not alone...also running nicely for a while...noticed a bunch of stuff wasn't syncing...stopped/started the zdesktop process (even rebooted)
    Running on Win Vista - Firefox 2.0.0.5 (or IE 7.0.6)
    Browser string: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.8.1.5) Gecko/20070713 Firefox/2.0.0.5
    (Even though I know JRE comes bundled-my local version is JDK6U2/JRE6U2)

    Config pages work fine, I can change/reset/delete account...'launch' and I get (dead the same-minus my id string):

    WARN Timer-Offline-Main] [] offline - cannot sync: error fetching mailbox/account for acct id 0bcd7568-xxxx-xxxx-xxxx-4bf35d643b7a
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: fetching folder data for mailbox 1
    at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE (ServiceException.java:175)
    at com.zimbra.cs.db.DbMailItem.getFoldersAndTags(DbMa ilItem.java:1656)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.loadFoldersAndTags(M ailbox.java:1251)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.beginTransaction(Mai lbox.java:987)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.beginTransaction(Mai lbox.java:940)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.getConfig(Mailbox.ja va:1011)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.<init>(Mailbox.java: 416)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailbox.<init>(Offlin eMailbox.java:101)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailboxManager.instan tiateMailbox(OfflineMailboxManager.java:71)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByI d(MailboxManager.java:386)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByA ccountId(MailboxManager.java:273)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByA ccountId(MailboxManager.java:226)
    at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailboxManager$SyncTa sk.run(OfflineMailboxManager.java:86)
    at java.util.TimerThread.mainLoop(Unknown Source)
    at java.util.TimerThread.run(Unknown Source)
    Caused by: java.sql.SQLException: Table/View 'MBOXGROUP1.REVISION' does not exist.
    at org.apache.derby.impl.jdbc.SQLExceptionFactory.get SQLException(SQLExceptionFactory.java:45)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.Util.generateCsSQLExcep tion(Util.java:203)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.TransactionResourceImpl .wrapInSQLException(TransactionResourceImpl.java:3 80)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.TransactionResourceImpl .handleException(TransactionResourceImpl.java:345)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.handleE xception(EmbedConnection.java:1378)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.ConnectionChild.handleE xception(ConnectionChild.java:81)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement. <init>(EmbedPreparedStatement.java:144)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement2 0.<init>(EmbedPreparedStatement20.java:83)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement3 0.<init>(EmbedPreparedStatement30.java:63)
    at org.apache.derby.jdbc.Driver30.newEmbedPreparedSta tement(Driver30.java:93)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.prepare Statement(EmbedConnection.java:742)
    at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.prepare Statement(EmbedConnection.java:586)
    at org.apache.commons.dbcp.DelegatingConnection.prepa reStatement(DelegatingConnection.java:216)
    at org.apache.commons.dbcp.PoolingDataSource$PoolGuar dConnectionWrapper.prepareStatement(PoolingDataSou rce.java:323)
    at com.zimbra.cs.db.DbPool$Connection.prepareStatemen t(DbPool.java:113)
    at com.zimbra.cs.db.DbMailItem.getFoldersAndTags(DbMa ilItem.java:1640)
    ... 13 more
    also got:
    Zimbra server process is not running as root
    Jetty log:
    "POST /service/soap HTTP/1.1" 200 809 "-" "Jakarta Commons-HttpClient/3.0"
    "GET /zimbra/mail HTTP/1.1" 200 43467 "-"
    "GET /zimbra/js/ajax/util/AjxUtil.js?v=070621192601 HTTP/1.1" 200 17110 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    "GET /zimbra/js/zimbraMail/mixed/ZmMixedApp.js?v=070621192601 HTTP/1.1" 200 3369 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    "POST /service/soap/GetInfoRequest HTTP/1.1" 200 13986 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    "POST /service/soap/GetContactsRequest HTTP/1.1" 500 5155 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    "GET /zimbra/js/ajax/xslt/AjxXslt.js?v=070621192601 HTTP/1.1" 200 5291 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    "POST /service/soap/SearchRequest HTTP/1.1" 500 5155 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    "SearchRequest" repeats for a varying amount of lines (even double checked with fasterfox off to see if that had any effect-it doesn't-still get more repeats than my max/persistent connections per server) then I get:
    "POST /service/soap/NoOpRequest HTTP/1.1" 500 5155 "http://localhost:7633/zimbra/mail"
    Also of note/a new warning:
    INFO [Timer-Offline-Main] [] offline - dsync: remote server version: 4.5.6_GA_1024.RHEL4 20070627170556 20070627-1719
    WARN [Timer-Offline-Main] [] misc - checkValue: no attribute info for: offlineRemoteServerVersion
    Last edited by mmorse; 07-29-2007 at 09:52 PM.

  5. #5
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Was this a fresh install? 0.51 requires that no prior installation exists. If there's any existing installation, it must be uninstalled first and the directory must be completely deleted.

    If this is a brand new installation, then it's a serious bug.

    Please first confirm whether you have completely wiped out the previous installation. If so, then please file a bug. Thanks!

  6. #6
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Clean install-but did have .38 previously
    followed Zimbra Desktop - ZimbraWiki to a t...
    even checked the registry to see if anything was left over-nada
    (don't see 'str.split not a function' error either - bug 18480)
    Last edited by mmorse; 07-30-2007 at 04:39 AM.

  7. #7
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    OK, sounds like we have a bug here. We'll investigate. Thanks!

  8. #8
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Thanks-
    At one time my browsers showed me the error line, but not giving it now-sry I'll keep hunting.
    Don't remember it being 2604 or line 382 of the keymap -they don't ring a bell
    Though I do have 7 custom keys tied to tagging; If I remove them, should I do a fresh install (and long initial sync) for you? or will it try to solve it on sync?

    Made into a bug for you: Bug 18955 - system failure: fetching folder data for mailbox
    Last edited by mmorse; 07-30-2007 at 04:44 AM. Reason: bug

  9. #9
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,374
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by jjzhuang View Post
    Was this a fresh install? 0.51 requires that no prior installation exists. If there's any existing installation, it must be uninstalled first and the directory must be completely deleted.

    If this is a brand new installation, then it's a serious bug.

    Please first confirm whether you have completely wiped out the previous installation. If so, then please file a bug. Thanks!
    Clean for us as well. I did have .38 installed, but uninstalled it with the installer and then wiped out the directories in my home.

    Anything else that should have been deleted?

    Thanks,
    Mark

  10. #10
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    A bug has been filed for this blocking issue:

    Bug 18987 - zdesktop 0.51 blocking issue

    We already know what the cause is. It's trivial to resolve, but we are looking for a way to provide a patch without requiring reinstalling/resync is possible. Thanks!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZCO Initial Sync
    By vertigox in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 6
    Last Post: 08-30-2006, 10:35 AM
  2. root initial password for mysql?
    By Fabio in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-25-2006, 01:48 AM
  3. Initial Config and IE 7 Beta 2
    By webguyinternet in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 08-05-2006, 10:02 AM
  4. Initial configuration
    By withayanda in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 01-26-2006, 05:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •