Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Issues with Zimbra Desktop on Ubuntu 10.4

  1. #1
    rstoya05 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default Issues with Zimbra Desktop on Ubuntu 10.4

    I began using Zimbra Desktop (and Zimber mail) recently on Ubuntu 10.4. I really like the user interface so far but I've experienced a couple of issues today.

    When Zimbra Desktop starts up it shows animation while it's loading. In some cases the animation continues and the initialization doesn't complete. I've tried stopping and restarting without success. The only thing that seemed to make a difference is starting Mozilla Firefox. As soon as I do that then Zimbra Desktop initializes.

    The second issue is I seem to have lost the folders in my Zimbra mail account in the desktop client. I only see a Tags subfolder and none of the others ones like Inbox.

    Any suggestions on how to get the folders back or what to look for if it's not loading properly.

  2. #2
    rstoya05 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    This is bizarre but after every boot-up now my Zimbra desktop fails to initialize. It just displays the loading animation. I've left it running for as long as 15-20 minutes. If I then log on to my Zimbra Mail through Firefox, stop and start Zimbra desktop, it initializes correctly.

    Looking at About Zimbra Desktop I see:

    "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686 (x86_64); en-GB; rv:1.9.2.9pre) Gecko/20100914 Prism zdesktop/2.0"

    As much as I like Zimbra desktop I like my mail clients starting up without glitches first thing in the morning.

  3. #3
    jflanigan is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    106
    Rep Power
    4

    Default

    Take a peek at zdesktop.log, perhaps there is an error.

    Also, when it is in the 'stuck' state try issuing kill -QUIT <ZD pid> to produce a thread dump and then attach zdesktop.out here.

    Lastly, you can try resetting the account in ZD on the account setup page. It sounds like some of the folders did not synchronize correctly; resetting will force ZD to reinitialize and download everything from the server.

  4. #4
    DougR is offline Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    I'm having the same issue with the folders. Only tags are showing up. I've reset the account, that didn't help. I then deleted the account and set it back up. That didn't help either. Is there some kind of setting in ZD to hide folders? I'm using ZD 2.0

    Edit: I'm using ZCS Network Edition 6.0.8. I'll be updating the server to 6.0.9 over the weekend.

  5. #5
    DougR is offline Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    It seems I spoke too soon. Removing the account and re-adding it seems to have fixed the issue.

  6. #6
    kira178 is offline Starter Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by rstoya05 View Post
    I began using Zimbra Desktop (and Zimber mail) recently on Ubuntu 10.4. I really like the user interface so far but I've experienced a couple of issues today.

    When Zimbra Desktop starts up it shows animation while it's loading. In some cases the animation continues and the initialization doesn't complete. I've tried stopping and restarting without success. The only thing that seemed to make a difference is starting Mozilla Firefox. As soon as I do that then Zimbra Desktop initializes.

    The second issue is I seem to have lost the folders in my Zimbra mail account in the desktop client. I only see a Tags subfolder and none of the others ones like Inbox.

    Any suggestions on how to get the folders back or what to look for if it's not loading properly.

    i got same problem with this~ any1 have resolve this?

    this is my log

    Code:
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:07:23 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    351  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    465  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 13:13:59 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:14:11 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    284  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    347  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 13:16:44 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:17:59 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    350  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    464  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 13:20:11 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:20:42 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    336  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    451  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 13:24:13 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:24:26 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    338  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    452  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 13:24:46 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:26:16 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    343  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    458  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 13:30:42 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 13:30:52 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    342  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    456  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 23:56:22 EST 2010
    STARTED Jetty Sat Dec 18 23:56:27 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    334  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    449  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sat Dec 18 23:57:01 EST 2010
    STARTED Jetty Sun Dec 19 02:04:48 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    338  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    452  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    STOPPED Sun Dec 19 02:18:40 EST 2010
    STARTED Jetty Sun Dec 19 02:21:03 EST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    733  INFO  [main] log - jetty-6.1.22.z6
    797  INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=0 euid=0 gid=0 egid=0
    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    Last edited by kira178; 12-19-2010 at 12:34 AM.

  7. #7
    kira178 is offline Starter Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    i got this in console log

    (zdclient:8921): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "clearlooks",
    JETTY_HOME = /opt/zimbra/zdesktop/jetty
    JETTY_RUN = /root/zdesktop/log
    JETTY_PID = /root/zdesktop/log/zdesktop.pid
    JETTY_CONSOLE = /root/zdesktop/log/zdesktop.out
    JETTY_ARGS =
    CONFIGS = /root/zdesktop/jetty/etc/jetty.xml
    JAVA_OPTIONS = -client -d32 -Djava.awt.headless=true
    -Xms32m -Xmx100m -Xss150k -XX:MinHeapFreeRatio=20 -XX:MaxHeapFreeRatio=40 -XX:NewRatio=4 -XX:TargetSurvivorRatio=70 -XX:+UseConcMarkSweepGC -DSTART='/opt/zimbra/zdesktop/jetty/etc/start.config' -Dzimbra.home='/root/zdesktop'
    -Dzimbra.config='/root/zdesktop/conf/localconfig.xml' -
    Djava.library.path='/opt/zimbra/zdesktop/jetty/../lib' -
    Djava.awt.headless=true -Djava.io.tmpdir='/root/zdesktop
    /data/tmp/java' -Djava.net.useSystemProxies=true -Dsun.net.inetaddr.ttl=10 -Djetty.home='/opt/zimbra/zdesktop/jetty'
    JAVA = /opt/zimbra/zdesktop/linux/jre/bin/java
    Starting Jetty:
    Jetty running pid=8957

  8. #8
    rstoya05 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by jflanigan View Post
    Take a peek at zdesktop.log, perhaps there is an error.

    Also, when it is in the 'stuck' state try issuing kill -QUIT <ZD pid> to produce a thread dump and then attach zdesktop.out here.
    I don't see any errors in zdesktop.log. Issuing kill -QUIT <ZD pid> killed the process but did not result in a thread dump in zdesktop.out.

    I still have this issue. Usually on the second attempt ZD manages to launch.

  9. #9
    jflanigan is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    106
    Rep Power
    4

    Default

    Fatal error: terminating: can not start server with uid of 0
    This usually means you are running as root or with sudo privileges. You should run /opt/zimbra/zdesktop/linux/user-install.pl as well as the command line it displays on exit as a 'normal' user.

  10. #10
    rstoya05 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    4

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Help, I think I am running Zimbra as root!
    By primaxx in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 10-06-2010, 11:04 AM
  2. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  4. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •