Results 1 to 8 of 8

Thread: POP account - User name and password error.

  1. #1
    gutterleech is offline New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Question POP account - User name and password error.

    Hello,

    I have been trying to create a pop account in zimbra, but it always gives me an error .

    " User account authentication failed. Please check username and password. "

    i have checked and i am entering the correct ids and password ( its working fine with mozilla thunderbird).

    Please check and provide me with the solution, as I love zimbra and want to use it. I have been able to create a yahoo account successfully, but not my Pop account.

    Below appended is the Zimbra Log from the log file.

    ---

    2010-08-17 08:36:12,468 INFO [btpool0-10] [] datasource - Testing: DataSource: { id=ea4b48c9-710e-4cd6-a522-a5016565cf86, type=pop3, isEnabled=true, name=proonlinesolutions.com, host=mail.proonlinesolutions.com, port=110, connectionType=cleartext, username=manU123, folderId=2 }
    2010-08-17 08:36:13,078 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: +OK Welcome to MailEnable POP3 Server
    2010-08-17 08:36:13,078 DEBUG [btpool0-10] [] pop - C: CAPA
    2010-08-17 08:36:16,343 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: +OK Capability list follows
    2010-08-17 08:36:16,343 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: TOP
    2010-08-17 08:36:16,343 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: USER
    2010-08-17 08:36:16,343 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: UIDL
    2010-08-17 08:36:16,343 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: .
    2010-08-17 08:36:16,343 DEBUG [btpool0-10] [] pop - C: USER manU123
    2010-08-17 08:36:16,671 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: +OK
    2010-08-17 08:36:16,671 DEBUG [btpool0-10] [] pop - C: PASS <password>
    2010-08-17 08:36:17,015 DEBUG [btpool0-10] [] pop - S: -ERR Unable to log on
    2010-08-17 08:36:17,015 WARN [btpool0-10] [] datasource - Test failed: DataSource: { id=ea4b48c9-710e-4cd6-a522-a5016565cf86, type=pop3, isEnabled=true, name=proonlinesolutions.com, host=mail.proonlinesolutions.com, port=110, connectionType=cleartext, username=manU123, folderId=2 }
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Unable to connect to IMAP server: DataSource: { id=ea4b48c9-710e-4cd6-a522-a5016565cf86, type=pop3, isEnabled=true, name=proonlinesolutions.com, host=mail.proonlinesolutions.com, port=110, connectionType=cleartext, username=manU123, folderId=2 }
    ExceptionId:btpool0-10:1282014377015:87de517297ffdac8
    Code:service.FAILURE
    at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE (ServiceException.java:253)
    at com.zimbra.cs.datasource.Pop3Sync.connect(Pop3Sync .java:142)
    at com.zimbra.cs.datasource.Pop3Sync.test(Pop3Sync.ja va:98)
    at com.zimbra.cs.datasource.DataSourceManager.test(Da taSourceManager.java:67)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. testDataSource(OfflineProvisioning.java:587)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. createDataSourceAccount(OfflineProvisioning.java:6 85)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. createAccount(OfflineProvisioning.java:475)
    at com.zimbra.cs.service.admin.CreateAccount.handle(C reateAccount.java:58)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:429)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:286)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:160)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:275)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:727)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:187)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:820)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Ser vletHolder.java:487)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(Se rvletHandler.java:362)
    at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle( SecurityHandler.java:216)
    at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(Se ssionHandler.java:181)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(Co ntextHandler.java:716)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebA ppContext.java:406)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection .handle(ContextHandlerCollection.java:211)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle (HandlerCollection.java:114)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(Ha ndlerWrapper.java:139)
    at org.mortbay.jetty.handler.RewriteHandler.handle(Re writeHandler.java:176)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(Ha ndlerWrapper.java:139)
    at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:313)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(Htt pConnection.java:506)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.co ntent(HttpConnection.java:844)
    at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser. java:644)
    at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpPa rser.java:205)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnec tion.java:381)
    at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(Selec tChannelEndPoint.java:396)
    at org.mortbay.thread.BoundedThreadPool$PoolThread.ru n(BoundedThreadPool.java:442)
    Caused by: javax.security.auth.login.LoginException: Unable to log on
    at com.zimbra.cs.datasource.Pop3Sync.connect(Pop3Sync .java:138)
    ... 32 more



    Regards
    Manohar.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    You don't say which version of Zimbra Desktop you're using but if it's ZD 1.x the download and try the ZD 2 Beta 4 (details in the ZD forums announcement and the Zimbra blog).
    Last edited by phoenix; 08-22-2010 at 10:57 PM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    gutterleech is offline New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default Got a different error.

    I Installed the beta version (ZD 2 Beta 4) of zimbra, from the link you gave to me. But now i am getting a different error message.

    The error is :

    service.FAILURE: system failure: SMTP connect failure

    i checked in forum for this error, and found that many other people also got this error previously, but that thread was not resolved by anyone.

    Please check and let me know.

    Regards
    manu

  4. #4
    ChaSer is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ukraine
    Posts
    79
    Rep Power
    5

    Default

    Are Your password simple (like 123) or contains special characters ?

  5. #5
    gutterleech is offline New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Sorry for late reply. I didnt have interent access for two days

    I am still getting the error. I checked it by disabeling my firewall in the pc and checked with my hosting account and they told me that there is no firewall issue.

    My Email password is simple. No numbers, only English letters.

  6. #6
    ChaSer is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ukraine
    Posts
    79
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by gutterleech View Post
    host=mail.proonlinesolutions.com, port=110, connectionType=cleartext
    Are Your email provider support cleartext ?
    Does other desktop email clients work fine with same connection settings ?

  7. #7
    Haich is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Moscow, RU
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default POP account configuration

    Dear ZD experts,

    I've faced with similar issue when was configuring an POP account the mail server. After all the nevessary entries were filled in (POP and SMTP credentials, respective details like name, reply adress etc.) the client was not able to connect to server. Having looked over the installation log, it seemed suspiciously that the ZD client was trying to connect to the server using TLS, meanwhile both the server and the account were configured to use standard POP(110)-SNTP(25) bundle w/o TLS usage.
    Other mail clients work w/o issues with the same settings.

    Configuration: WinXPsp3 (Russian), ZD 1.0.4 build 1833, ZD log is attached.

    Please give a clue where to dig.

    Regards, Alexander
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    ron@ronwhite.com is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    San Antonio
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    I notice this is an old thread. Has anyone come up with a solution? I'm having the same problem despite the fact that my setup was working flawlessly for months. Suddenly I'm getthing this message. I'm certain I've filled in the right information. I've tried changing the password. Very frustrating.
    Please let me know you have a fix. Thanks,
    ron

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •