Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 49

Thread: Unable to start Zimbra Desktop on OSX 10.5.5

  1. #21
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    RMMM, can you give me your first 5000 lines of your zdesktop.log file?

  2. #22
    RMMM is offline Banned
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by jjzhuang View Post
    RMMM, can you give me your first 5000 lines of your zdesktop.log file?
    It's in the following attachment, gzipped:
    zdesktop.log.5000.txt.gz

  3. #23
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    RMMM, that's already a rotated file. please find the earliest zdesktop.log.xxx and provide the first 5000 lines of that.

  4. #24
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by pauljmartinez View Post
    Hi JJ, I have solved my issue, I changed two things and then Zimbra Desktop started working.

    1. In system Preference, under Sharing, added a Computer Name. This field was previously empty.

    2. Fixed an error in the built in Apache httpd.conf at /private/etc/apache2/httpd.conf

    I don't know which was the deciding factor but I'm all set now.
    That's good to know. But I doubt that httpd.conf has anything to do with it. If you delete the Computer Name again, will you be able to see the issue again?

  5. #25
    RMMM is offline Banned
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by jjzhuang View Post
    RMMM, that's already a rotated file. please find the earliest zdesktop.log.xxx and provide the first 5000 lines of that.
    Here's the first 5000 lines of the earliest log file:
    zdesktop.log.2008-10-19.5000.gz

  6. #26
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by RMMM View Post
    Here's the first 5000 lines of the earliest log file:
    zdesktop.log.2008-10-19.5000.gz
    It's complaining about missing classes. Do you have <install>/jetty/common/lib/activation.jar?

  7. #27
    RMMM is offline Banned
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by jjzhuang View Post
    It's complaining about missing classes. Do you have <install>/jetty/common/lib/activation.jar?
    That file is present.

    I didn't install in the default location. I used /Users/robert/bin/Zimbra as the
    install directory. Is it possible Zimbra is looking in its default install location for some of the files?

  8. #28
    ewilen's Avatar
    ewilen is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    I can confirm a similar issue which also affects installation.

    I'm using a MacBook Pro (2.4 GHz Intel Core 2 Duo) and Mac OS X 10.5.5.

    Using Java Preferences I had set the preferred Java applet and application versions to Java SE 6 64-bit. In terminal when I do java -version I get

    java version "1.6.0_07"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_07-b06-153)
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 1.6.0_07-b06-57, mixed mode)

    When I launched Zimbra Desktop (0_90_build_1278_macos_intel) it sat around for a while (the red dots) before putting up a dialog box that says "[JavaScript Application] Couldn't start Yahoo! Zimbra Desktop server, giving up."

    Next I tried to install zdesktop_0_91_build_1344_macos_intel and after selecting English as my language, I got a dialog box that says ""zimbra desktop requires intel-based mac". (Note: I haven't been able to reproduce this after restoring defaults in Java Preferences and then setting 1.6 to preferred again. Perhaps restarting the Mac would do the trick.)

    After finding this thread I used Java Preferences to Restore Defaults. java -version yields

    java version "1.5.0_16"
    Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.5.0_16-b06-284)
    Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_16-133, mixed mode, sharing)

    I can now launch the 0.9 desktop application.

    When I launch the 0.91 installer, it works normally and 0.91 also launches normally.

    I would report this as a bug but I'm not sure exactly where to do so...the bugzilla form seems oriented to server issues. If anyone else reports this as a bug please post the number to this thread so I can add my report.

  9. #29
    jjzhuang is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    We have a known issue that on mac we are not compatible with 1.6 vm. I just filed this bug:

    Bug 33324 &ndash; desktop on mac not compatible with 1.6 VM

  10. #30
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Ventura, CA
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default Weekly re-install

    Quote Originally Posted by Barkerductions View Post
    Add me to the list of Mac OS 10.5.5 users who seem to have trouble. I've re-installed ...desktop three or four times because of the aforementioned error message. My message, however, is preceded by "JavaScript Application" -- I'm off to re-install once again! Bummer...
    It's averaging a weekly-re-install for me (not counting today, I last re-installed four days ago). This is getting to be a real pain.

    Are there any explanations forthcoming?
    Attached Images Attached Images

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  3. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  4. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •