Results 1 to 4 of 4

Thread: Mysql is not running

  1. #1
    syamala is offline New Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Thumbs down Mysql is not running

    Hi iam building zcs4.o on my linux box.I got the installable.while running the installable it is displaying this error

    ERROR::
    Initializing Documents...failed to initialize documents...see logfile for details....

    I had observed in log logfile tmp/zmsetup.log

    Initializing Documents...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE

    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused

    I checked with the services.Mysql and tomcat is not running.while running mysql it shows error

    ERROR>>>
    ysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
    error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)'
    Check that mysqld is running and that the socket: '/var/lib/mysql/mysql.sock' exists!

    I found that mysql.sock is missing.I think some files are missing.

    Please help me to resolve this issue.

    Chinnu.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Please don't post the same message to several threads, it makes it difficult to follow the problem. I'll delete your other post.

    Have you searched the forums? This topic has been been covered before. Was there also more erors in the logs than you have posted?
    Last edited by phoenix; 11-08-2006 at 12:33 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    you're using the wrong mysql/mysqladmin - that looks like a system one that is pointing to /var/lib/mysql which is standard place for system mysql dbs. the zimbra mysql should look for socket in /opt/zimbra/db/mysql.sock

  4. #4
    syamala is offline New Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default Error in Mysql Build

    Hi Thanks for your reply.I made the zcs4.o build again.There is error like

    Error::
    cp: cannot stat `/opt/zimbra/mysql-standard-4.1.20-pc-linux-gnu-i686-glibc23/include/mysql/*':

    So i created mysql directory in mysql-standard-4.1.20-pc-linux-gnu-i686-glibc23,and archieved it.while running build it is expecting some files in the opt/zimbra/mysql-standard-4.1.20-pc-linux-gnu-i686-glibc23/include/mysql directory.Please help me in this.

    Regards-
    Syamala

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. tomcat not running / postfix/postqueue errors
    By seravitae in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2007, 08:18 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •