Results 1 to 2 of 2

Thread: dir sync

  1. #1
    aurfalien is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    65
    Rep Power
    6

    Default dir sync

    Hi,

    Does any one have input on using zmexternaldirsync?

    I'm trying to sync my external LDAP dir with Zimbra LDAP and auto provision mail boxes.

    Understanding the Zimbra SOAPs so that I can extend our web app to to do this has proven too difficult.

    My design so far;

    1 - I create a user account within our Drupal based web site.
    2 - Drupal then updates an OpenLDAP database.
    3 - The script; zmexternaldirsync would then auto provision that user in Zimbra by syncing or updating OpenLDAP -> ZimbraLDAP ** I wish **

    Any ideas?

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    20

    Default

    Sounds like you got off and running with it, looking forward to your wiki writup. (I haven't played with it personally in a while.)
    Quote Originally Posted by aurfalien View Post
    Hi and thanks for the reply.

    I found a work around using a script called zmexternaldirsync.

    Since I feel this is a crucial function, I'll post a mini how to on getting a primary external directory to sync its users with Zimbra LDAP so that users are automatically provisioned in Zimbra when they are created in OpenLDAP for example.
    ---

    Others curious were talking about zmexternaldirsync (previously ZimbraSyncTool.pl) available in the source at ZimbraServer/src/bin/zmexternaldirsync with example configs under ZimbraServer/conf/externaldirsync

    (We had decided against Bug 14772 - include zmexternaldirsync in build for a multitude of reasons.)

    Still open: Bug 7235 - Auto Provision New Accounts with External LDAP

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 11-20-2008, 12:42 PM
  2. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 01:01 PM
  3. zdesktop issue report (2008-05-22 17:25:42): mail.NO_SUCH_MSG
    By John Marsden, FH Ba in forum Error Reports
    Replies: 0
    Last Post: 05-23-2008, 02:49 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 01-02-2008, 03:17 PM
  5. BUILD FAILED error is killing me
    By hanysys in forum Developers
    Replies: 11
    Last Post: 05-11-2007, 06:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •