Results 1 to 3 of 3

Thread: Changing certificates and server name

  1. #1
    gpaterno is offline Starter Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default Changing certificates and server name

    Hi all! This is my first post, please forgive me :-)
    I tried to replace the self-created certificate with one from an external CA, i.e. Cacert.
    The previous certificate was linked to an internal name, ex: zimbra.internal.lan while the cert has the FQDN of zimbra.external.com.
    While changing the certificate using the procedure in the wiki, tomcat didn't start anymore.
    It was difficult to find some information in the logs, so I started manually and I found that must be related to opening the keystore
    Then I decided to change the hostname using the zmsethostname to the external name, because I was thinking it was somehow related to the different CN field.
    At the moment no services are running, even the mailbox task is not starting up anymore.
    Any ideas where to look?
    I would rather find the problem than re-installing......
    Also, I would like to keep users' data: it was a test system with less than 10 users, but if I can I would keep data.
    Thank you!

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    Welcome to the forums.

    Did you make a backup before you started making these changes? If you didn't then I suggest you make on now.

    You can have problems running zmsetservername if your DNS and/or hosts set-up isn't correct. Check this post and make sure that your LDAP settings are correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    gpaterno is offline Starter Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default

    I pretty much did anything, i.e.:
    zmprov
    zmlocalconfig
    followed also certs instruction on wiki for CaCert.
    As soon as I start, this is what I have:

    zimbra$ zmcontrol start
    Host zimbra.garl.it
    Starting ldap...Done.

    No other services running.
    If I try starting up the mailbox services with zmmailboxctl this is the output:
    ]$ zmmailboxctl start
    Thu Jul 12 11:44:38 2007 Skipping Configuration for server zimbra.company.it update.
    Thu Jul 12 11:44:38 2007 gs:zimbra.company.it ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: zimbra.company.it)
    Thu Jul 12 11:44:38 2007 Key lookup failed.
    zmmtaconfig shutting down
    A mysqld process already exists

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Installing existing SSL certificates (solved)
    By inigoml in forum Administrators
    Replies: 22
    Last Post: 02-24-2009, 10:32 AM
  2. Perdition not restart !!!!
    By olibite in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 05-22-2007, 03:50 AM
  3. Untrusted Server Certificate Chain Error
    By fmodola in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-14-2007, 03:39 AM
  4. perdition won't start after 4.5 Upgrade
    By freeformz in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2007, 07:39 PM
  5. Re-create certificates
    By demanl in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2006, 06:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •