Results 1 to 3 of 3

Thread: 4.5.5 to 4.5.6 update issues

  1. #1
    dmg's Avatar
    dmg
    dmg is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    37
    Rep Power
    8

    Default 4.5.5 to 4.5.6 update issues

    After the update from 4.5.5 to 4.5.6, Tomcat will not start.

    Here is the output of some troubleshooting commands:

    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v


    Release 4.5.6_GA_1023.RHEL4_64_20070627170359 RHEL4_64

    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Cannot determine services - exiting
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol start
    Host mail.domain.com
    Starting ldap...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Host mail.domain.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    tomcat is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    [zimbra@mail ~]$


    As a last resort, I rebooted the system. Upon reboot zmcontrol status looks alright, but I can not connect to the server via HTTP or IMAP.

    Any advice is appreciated.

    Thank you

    David
    Last edited by dmg; 07-09-2007 at 03:43 PM.

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Let's see your /opt/zimbra/log/mailbox.log and /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out

    Those should give more info as to what it's doing.

  3. #3
    dmg's Avatar
    dmg
    dmg is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    37
    Rep Power
    8

    Default It works!

    Whew... Everything is working again. Here is what I received from support:

    Symptoms: after the upgrade, tomcat starts but won't stay up. mailbox.log will end on an error relating to playing back the redolog.

    Fix: move aside redo.log and run 'tomcat start'.

    su - zimbra
    cd /opt/zimbra/redolog
    mv redo.log redo.log.old
    tomcat restart

    This fixed the issue.

    As another issue, I needed to add port 587 again as an additional smtpd listening port.

    Here is the article on how to do this:

    Adding additional SMTP listener ports - ZimbraWiki

    Thank you for the prompt response!



    David

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Update Received Date in Folder-Listing
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2007, 04:21 PM
  2. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 09:23 PM
  3. 4.5.6 Upgrade Results
    By LMStone in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2007, 11:36 PM
  4. ZCS 4.5.6 Has Been Released
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 06-28-2007, 06:45 PM
  5. Install on FC3 (or 4)
    By scottpledger in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-07-2005, 11:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •