Results 1 to 7 of 7

Thread: local domain and internet address

  1. #1
    luiso is offline Starter Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1
    Rep Power
    9

    Default local domain and internet address

    Hello,

    thank you for opensourcing your work.

    We would like to have the following setup,

    1. a local domain with user1@domain.lan

    2. we want user1@domain.lan to become userwhatever@domain.com when he sends mail outside of domain.lan

    part 1 is ok. what we don't know is how to get part 2 working.

    Any ideas?
    Last edited by luiso; 12-01-2005 at 01:19 AM.

  2. #2
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    18

    Default

    We do not have the ability to set FROM today. This has been filed as a feature request.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default Setting from

    Kevin is correct that you can't set it in the UI, per message - but if you want to set it per ACCOUNT, you can set the zimbraMailCanonicalAddress attribute to the desired value.

  4. #4
    rsharpe is offline Elite Member & Volunteer
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London, ON
    Posts
    255
    Rep Power
    9

    Default

    If I remember correctly there is some tinkering you can do with postfix config that will use a regex expression to change addresses. You may want to look at that. Someone correct me if I'm wrong though!

  5. #5
    bfibandit is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Default zimbraMailCanonicalAddress

    Hi,

    I am in the same situation as the original poster. How does one go about setting the zimbraMailCanonicalAddress attribute on a per-account level?

    Thanks,
    Michael

  6. #6
    bfibandit is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Default

    Nevermind... I figured it out:

    zmprov ma {account} zimbraMailCanonicalAddress {new address}

  7. #7
    opichon is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    On OSS 5.0.9, if a canonical address is set via the admin interface, then any 'reply-to' settings made by the user in his Preferences seem to be ignored.


    E.g. user test@domain.com has a canonical address set by admin as dummy@otherdomain.com;

    If user test sends an email, the reply-to will be dummy@otherdomain.com. So far so good.

    Now user test goes to Preferences|Accounts and changes the 'Reply-to4 value to etwas@gmail.com.

    If user test now sends another email, the reply-to value is still set as dummy@otherdomain.com.

    Is this an intended behaviour or a bug ?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 11:41 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 06-18-2008, 01:50 AM
  3. domain coexistence
    By marcmac in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 06-30-2006, 01:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •